Με το Πρώτο στην Ευρώπη και τον Κόσμο με τον Πολυδεύκη Παπαδόπουλο | 30.07.2022

Με το Πρώτο στην Ευρώπη και τον Κόσμο με τον Πολυδεύκη Παπαδόπουλο | 30.07.2022 Your browser does not support the audio element. https://www.ertecho.gr/wp-content/uploads/2022/08/20220730_papadopoulos.mp3

Η κωδικοποίηση της τρέχουσας κατάστασης στον πόλεμο της Ουκρανίας σε σχέση με τα στρατιωτικά δεδομένα,  τις γεωπολιτικές ανακατατάξεις που δημιουργεί, τις επιπτώσεις των κυρώσεων, αλλά και των ιστορικών αλλαγών που διαφαίνονται, υπήρξαν τα θέματα του α΄ μέρους. Καλεσμένος ήταν ο διεθνολόγος Κωνσταντίνος Φίλης, επιμελητής και συγγραφέας του συλλογικού έργου «Το μέλλον της Ιστορίας. Πώς ο πόλεμος της Ουκρανίας αλλάζει το παγκόσμιο τοπίο», που κυκλοφόρησε πριν μερικές μέρες.

Η επάνοδος των πυρηνικών εργοστασίων ως λύσης για την ενεργειακή κρίση της Ευρώπης, τα οικονομικά δεδομένα για το πόσο συμφέρουν, αλλά και τα ζητήματα ασφάλειας που παραμένουν για την υγεία του ανθρώπου και το περιβάλλον ήταν τα ζητήματα του β’ μέρους. Για τη συζήτησή τους προσκλήθηκε ο πυρηνικός φυσικός Παντελής Οικονόμου, ανώτερο στέλεχος επί χρόνια του Παγκόσμιου Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας. 

Σύνταξη-παρουσίαση : Πολυδεύκης Παπαδόπουλος 

ΣΧΕΤΙΚΑ ON DEMAND

Exit mobile version