ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  91,6 – 105,8
ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 91,6 – 105,8 Μεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342 Γραφείο Ρ 368 210 6009604 – 5 proto@ert.gr

Μια συζήτηση για τις εξελίξεις της τελευταίας 15ετίας στην Ευρώπη με την Έλενα Λαζάρου και τον Λεωνίδα Ασημακόπουλο | 16.05.2024

Στο τέταρτο επεισόδιο του 1ου κύκλου των podcasts του Πρώτου Προγράμματος με τίτλο “Η Ελένη στη χώρα των θαυμάτων” που είναι αφιερωμένα στις Ευρωπαϊκές εκλογές, η Ελένη Καραλή συνομιλεί με την Έλενα Λαζάρου, επικεφαλής του Τομέα Εξωτερικής Πολιτικής στην Υπηρεσία Έρευνας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και τον Λεωνίδα Ασημακόπουλο, νομικό και ιδρυτικό μέλος του ΟΔΕΘ.

Μια συζήτηση για τις εξελίξεις της τελευταίας 15ετίας: γεωπολιτική, εξωτερική πολιτική, ασφάλεια, άμυνα, διατλαντικές σχέσεις. Τελικά η Δημοκρατία είναι δεδομένη; Τα 3 αισιόδοξα μηνύματα που στέλνουν στους νέους και σε όλους τους ακροατές.


Το επεισόδιο θα αναρτηθεί αποκλειστικά στην πλατφόρμα του ERTecho την Πέμπτη 16 Μαΐου 2024.


“Η Ελένη στη Χώρα των Θαυμάτων”
Το νέο podcast του Πρώτου Προγράμματος είναι αφιερωμένο σε μία θεματική της επικαιρότητας που ενδιαφέρει τους ακροατές αποσαφηνίζοντας έννοιες, λύνοντας απορίες με απλό, κατανοητό και εύληπτο τρόπο. Ένα ταξίδι στην Ευρώπη, ένα ταξίδι στον κόσμο της τεχνητής νοημοσύνης, ή/και νοερά ταξίδια σε όλα όσα μας ενδιαφέρουν. Πόσο διαβασμένοι είστε;

Ο πρώτος κύκλος είναι αφιερωμένος στις Ευρωπαϊκές εκλογές.

Ξεκινάμε μαζί ένα ταξίδι στην Ευρώπη. Ένα διαφορετικό ταξίδι με πλοηγό εξειδικευμένα στελέχη και επιστήμονες με πολυετή εμπειρία στους ευρωπαϊκούς θεσμούς. Τι είναι Ευρωεκλογές; Γιατί είναι σημαντικό να ψηφίζουμε, πόσοι Ευρωβουλευτές εκλέγονται; Τι γίνεται μετά τις εκλογές; Η αξία των ευρωπαϊκών ιδεών, τα βήματα που μας οδηγούν στην ενωμένη Ευρώπη του παρόντος και του μέλλοντος.

Ακούστε εδώ τα προηγούμενα επεισόδια.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ