GPS Θάνος Σιαφάκας
0:00
0:00 LIVE
ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  91,6 – 105,8
ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 91,6 – 105,8 Μεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342 Γραφείο Ρ 368 210 6009604 – 5 proto@ert.gr

Ο Γιάννης Ντίτσας, Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών στο Πρώτο Πρόγραμμα| 08.03.23

Άναυδος με τους διαλόγους του Σταθμάρχη το μοιραίο βράδυ της τραγωδίας, που δημοσιοποιήθηκαν χθες, δηλώνει στην εκπομπή “GPS” και τον Θάνο Σιαφάκα ο Γιάννης Ντίτσας, Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών.

Προφανώς ο Σταθμάρχης είχε την υπερβολική σιγουριά ότι το τρένο έφυγε από τη σωστή κατεύθυνση. Ο εκατέρωθεν σταθμός δεν μπορει να ξέρει τι έχει κάνει, τονίζει. Έχουν γίνει αναγγελίες των τρένων σε διαφορετικές γραμμές. Ο,τι σας λέω είναι απ όσα έχουν δημοσιοποιηθεί. Δεν μπορώ να πω αν υπάρχουν λάθη και στις βάρδιες. Είναι θέμα της δικαιοσύνης να εξετάσει τις κυβερνητικές ευθύνες διαχρονικά που δημιουργήθηκαν τα προβλήματα και φτάσαμε στο σημείο που είμαστε σήμερα.

Μας λένε από την ΕΕ ότι πήραμε δισ Εμείς οι εργαζόμενοι ήμασταν πάντα στο στόχαστρο. Μας έλεγαν τεμπέληδες. Με τον Νόμο Ρέππα το 2010, με εντολές Ευρώπης, έδιωξαν περίπου 2.000 συνάδελφούς μας με ειδικότητες στο πεδίο και πάνω απ όλα έμπειρο προσωπικό και προσλήψεις μηδέν, με οργανικές θέσεις σήμερα στον ΟΣΕ στις 740.

Δεν μπορώ να ξέρω αν υπάρχουν και άλλοι τέτοιοι μοιραίοι Σταθμάρχες.

Επειδή είχαμε συνάντηση με τον Υπουργό τη Δευτέρα του δηλώσαμε ότι η Ομοσπονδία θέλει και επιδιώκει ανοιχτο σιδηρόδρομο με ασφάλεια. Δεν θέλω να προκαταλάβω ανακοινώσεις.

Μετά τη συγκέντρωση με τα Σωματεία μας, έχουμε σημερα συνάντηση και την Παρασκευή θα έχουμε νέα συνάντηση με τον κ Γεραπετρίτη με τις προτάσεις μας. Θέλουμε ανοιχτό και ασφαλή σιδηρόδρομο.

Εχω καταλήξει ότι και το σύστημα να δούλευε, δεν ξέρω αν ο συνάδελφος θα έβλεπε τον πίνακα, αν και θα πρεπε, γιατί θα είχε στο κεφάλι του κλειδωμένο ότι το τρένο ήταν στη σωστή κατεύθυνση.