Έχουμε και Λέμε Στέλιος Βραδέλης, Γιώργος Πίκουλας
0:00
0:00 LIVE
ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  91,6 – 105,8
ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 91,6 – 105,8 Μεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342 Γραφείο Ρ 368 210 6009604 – 5 proto@ert.gr

Μαρτυρία του Γιάννη Αντώνογλου επιβάτη της αμαξοστοιχίας στο Πρώτο Πρόγραμμα | 01.03.23

Οι περισσότεροι στο τρένο ήμασταν φοιτητές. Εγώ ήμουν επιβάτης στο βαγόνι 5. Ξεκινήσαμε στις 7.20 το απόγευμα από Αθήνα. Μείναμε στα Παλαιοφάρσαλα ένα τέταρτο, κάτι σύνηθες. Τέτοιες καθυστερήσεις γίνονται συνέχεια, ανέφερε στην εκπομπή “Έχουμε και λέμε”, στον Γιώργο Πίκουλα και τον Στέλιο Βραδέλη ο επιβάτης του μοιραίου συρμού, Γιάννης Αντώνογλου που επέστρεφε χθες από την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη.

Ήμασταν χαλαροί, σε σημείο ύπνου και σε ένα σημείο σαν κάτι από γέφυρα το τρένο αρχίζει να τραντάζεται, είπε. Τα πρώτα δευτερόλεπτα δεν καταλάβαμε αν είναι κάτι. Μετά άρχισαν να πέφτουν βαλίτσες και μέσα σε 10-15 δευτερόλεπτα βρεθήκαμε με κλίση κοντά σε γκρεμό. Είχαμε συνεπιβάτες στρατιωτικούς που έλαβαν αμέσως δράση και βοήθησαν να ανοίξουν οι πόρτες. Εγώ έμεινα άθικτος.

Οι φωτιές φαίνονταν. Κάποιοι πανικοβλήθηκαν ότι θα αρπάξει φωτιά και μέσα. Όταν βγήκαμε και νιώσαμε ασφαλείς, έσπευσα στο πρώτο βαγόνι με το μισό να κρέμεται και τυλιγμένο στις φλόγες. Κατάλαβα ότι είναι πολύ πιο σοβαρό. Έχω γνωστή μια κοπέλα που ταξίδευε σε άλλο βαγόνι δεν ξέρω τι έχει γίνει και δεν θέλω να μιλήσω γι αυτό.

Στο σημείο που έπεσε το πρώτο βαγόνι παρ΄ ότι είχαμε πέντε σοβαρούς τραυματίες και αφότου έφτασα εγώ, πέρασε μια ώρα μέχρι να φτάσουν διασώστες. Αυτοί οι πέντε άνθρωποι που είχαν πεταχτεί εκτος τρένου, με σπασμένα πλευρά, λεκάνη, ίσως να ήταν οι μόνοι που διασώθηκαν. Ο απεγκλωβισμός άρχισε μετά από 1,5 ώρα.

σχετικα ondemand