DOC on Air Ντέπυ Βρεττού
0:00
0:00 LIVE
ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  91,6 – 105,8
ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 91,6 – 105,8 Μεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342 Γραφείο Ρ 368 210 6009604 – 5 proto@ert.gr

Doc on Air με την Ντέπυ Βρεττού | 11.02.2023

Μια εκπομπή για το ντοκιμαντέρ και τους δημιουργούς του στο Α’ Πρόγραμμα της ΕΡΤ. Κάθε Σάββατο λίγο μετά τις 8 το βράδυ.

Το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου λίγο μετά τις 8 το βράδυ, στην εκπομπή Doc On Air ,που αγαπά το ντοκιμαντέρ και δίνει βήμα στους δημιουργούς του ,καλεσμένοι θα βρίσκονται:
-o Αντώνης Κόκκινος με το ντοκιμαντέρ Θόδωρος Αγγελόπουλος – Νίκος Παναγιωτόπουλος, Ο Καθένας και η Μουσική του (2023) που σκηνοθετεί μαζί με τον Γιάννη Σολδάτο .
Με βασικό πυρήνα μια ξεχασμένη για τριάντα πέντε χρόνια τρίωρη συζήτηση των δύο κορυφαίων δημιουργών που έχουν πλέον φύγει από τη ζωή, η ταινία αποτελεί ένα πολύτιμο ντοκουμέντο για την έως τότε στάση και πορεία των δύο δημιουργών, για το σχεδιασμό του μελλοντικού τους έργου, για την οντότητα του Νέου Ελληνικού Κινηματογράφου, αλλά και του κινηματογράφου γενικότερα.
Το ντοκιμαντέρ, συμπαραγωγής της ΕΡΤ και του ΕΚΚ , προβάλλεται από τις 9 Φεβρουαρίου στους Κινηματογράφους.
-η Τζένη Τσιροπούλου με το ντοκιμαντέρ KAΛΑΝΤΑ_CAROLS (2021).
Η ταινία ακολουθεί τον Νίκο, που δεν έχει ούτε τη χαρά της σωτηρίας της ανθρώπινης ζωής, ούτε τη χαρά της επαφής. Σπούδασε ιατρική, αλλά επέλεξε να γίνει ιατροδικαστής. Συνομιλεί με τους νεκρούς που εξετάζει και του αφηγούνται τις ιστορίες τους. Το άγχος θανάτου που κουβαλά βαραίνει όλο και περισσότερο, όσο εκείνος μεγαλώνει, όσο τα παιδιά του μεγαλώνουν.
Το ντοκιμαντέρ απέσπασε το Βραβείο Πρώτης Ταινίας Σκηνοθέτη από την Ένωση Ελληνικού Ντοκιμαντέρ, στο 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Μικρού Μήκους Καλαμάτας (24-30/1/2023)
Θα ακούσουμε μουσικές που έχει συνθέσει ο Άκης Δαούτης για ταινίες του Νέου Ελληνικού Κινηματογράφου, που έφυγε ξαφνικά από την ζωή, στις 4 Φεβρουαρίου 2023 και θα συνδεθούμε με την κατάληψη του Εθνικού Θεάτρου για τα νεότερα!

σχετικα ondemand