ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  91,6 – 105,8
ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 91,6 – 105,8 Μεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342 Γραφείο Ρ 368 210 6009604 – 5 proto@ert.gr

«Athens Calling» | 28.04.2023, 22:00

Η εκπομπή «Athens Calling» (Η Αθήνα καλεί), με τον Περικλή Βασιλόπουλο, που μεταδίδεται κάθε Παρασκευή από τις 10 έως τις 12 το βράδυ στο Πρώτο Πρόγραμμα, συνεχίζει σταθερά τον διάλογο για τα μεγάλα θέματα της Κοινωνικής Ευθύνης: υγεία, περιβάλλον/κλιματική κρίση, ψηφιακός πολίτης, νεοφυείς επιχειρήσεις με κοινωνικό σκοπό, ευεξία και ποιότητα ζωής.

Μία εκπομπή για σκεπτόμενους και ενεργούς πολίτες, που μεταδίδεται σε πανελλαδικό δίκτυο από το Πρώτο Πρόγραμμα της Ε.ΡΑ, αναμεταδίδεται από τη Φωνή της Ελλάδας σε όλο τον κόσμο και διαδικτυακά από το ERTεcho

Την Παρασκευή 28 Απριλίου 2023, στις 22:00, η εκπομπή ασχολείται με πρωτότυπες έρευνες που οδηγούν σε νέα φάρμακα/θεραπείες, όπως και με τους σύγχρονους γονιδιωματικούς ελέγχους.

Kαλεσμένοι στην εκπομπή είναι:

  • Ο Ευριπίδης Γαβαθιώτης, καθηγητής Βιοχημείας και Ιατρικής στο Albert Einstein College και συνυπέυθυνος του ομώνυμου Cancer Therapeutic Center στις ΗΠΑ, ο οποίος μιλάει για τρεις πρωτότυπες φαρμακευτικές θεραπείες που αφορούν την πρωτεΐνη BAX και την αυτοφαγία των κυττάρων.
  • Ο Γεώργιος Πατρινός, καθηγητής Φαρμακογονιδιωματικής και επικεφαλής του εργαστηρίου Φαρμακευτικής Βιοτεχνολογίας στο Πανεπιστήμιο Πατρών, ο οποίος μιλάει για τη Φαρμακογενετική, που αποτελεί μέρος της εξατομικευμένης Ιατρικής, και υποστηρίζει ότι «Ένα φάρμακο και μία δόση δεν επιδρά το ίδιο σε όλους». Επίσης, μιλάει για τη συνταγογράφηση με οδηγό τα γονίδια.
  • Ο Γιάννης Λουκάς, αναπληρωτής καθηγητής στη Φαρμακευτική Αθηνών, ο οποίος μιλάει για τον πλήρη γονιδιακό έλεγχο (Whole Genome Sequencing) του καρκίνου του μαστού. Επίσης, μιλάει για τον προληπτικό γονιδιακό έλεγχο των νεογνών και τους ελέγχους που εντοπίζουν γονιδιακές μεταλλάξεις σχετιζόμενες με 500 παθήσεις /αρρώστιες κάθε μορφής.

Παρουσίαση: Περικλής Βασιλόπουλος

Συντονιστείτε στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8!

Info:

Παρασκευή 28 Απριλίου 2023, ώρα 22:00-24:00

Εκπομπή: «Athens Calling» (Η Αθήνα καλεί)

Live Streaming: https://www.ertecho.gr/radio/proto/και https://www.ertecho.gr/radio/i-foni-tis-elladas/

Facebook: www.facebook.com/protoprogramma.ert

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ