ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  91,6 – 105,8
ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 91,6 – 105,8 Μεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342 Γραφείο Ρ 368 210 6009604 – 5 proto@ert.gr

«Athens Calling» στο Πρώτο Πρόγραμμα | 18.09.2022, 22:00

Η εκπομπή «Athens Calling» (Η Αθήνα Καλεί), με τον Περικλή Βασιλόπουλο που μεταδίδεται κάθε Κυριακή από τις 10 ώς τις 12 το βράδυ στο Πρώτο Πρόγραμμα, συνεχίζει σταθερά τον διάλογο για τα μεγάλα θέματα της Κοινωνικής Ευθύνης: υγεία, περιβάλλον/κλιματική κρίση, ψηφιακός πολίτης, νεοφυείς επιχειρήσεις με κοινωνικό σκοπό, ευεξία και ποιότητα ζωής.

Μια εκπομπή για σκεπτόμενους και ενεργούς πολίτες, που μεταδίδεται σε πανελλαδικό δίκτυο από το Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ, αναμεταδίδεται από τη Φωνή της Ελλάδας σε όλο τον κόσμο και διαδικτυακά από το  https://www.ertecho.gr/radio/proto/ και https://www.ertecho.gr/radio/i-foni-tis-elladas/

Την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2022 καλεσμένοι είναι:

  • Η Ελένη Ρεβέκκα Στάιου, διδάκτωρ Επικοινωνίας και συγγραφέας του βιβλίου «Το πλαίσιο και τα μοντέλα επικοινωνίας των Αυτο-οργανωμένων πρωτοβουλιών Κοινωνικής Αλληλεγγύης», η οποία μιλάει για τον ρόλο των κοινωνικών οργανώσεων στην προώθηση της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης των επιχειρήσεων και οργανισμών.
  • Η Ματίνα Γιαννακούρου, αναπληρώτρια καθηγήτρια Εργατικού Δικαίου στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, η οποία θα αναπτύξει τα συμπεράσματα της επιστημονικής ημερίδας με θέμα «Σεξουαλική και ηθική παρενόχληση στην εργασία στη βάση του Διεθνούς και Εθνικού Δικαίου».
  • Ο Γιάννης Βίδρας, στέλεχος σε πολυεθνική εταιρεία, αθλητής και πατέρας μιας κόρης  8 ετών που διαγνώστηκε το 2014 στην ηλικία των 8 μηνών με Διαβήτη Τύπου 1. Αποφάσισε να ασχοληθεί με το τρίαθλο ως πρεσβευτής ενημέρωσης της Πανελλήνιας Ένωσης Αγώνα κατά του Νεανικού Διαβήτη (ΠΕΑΝΔ), με στόχο την απενοχοποίηση του διαβήτη, των στερεοτύπων που τον περιβάλλουν, όπως και την προώθηση του μηνύματος ότι, ο Διαβήτης Τύπου 1 είναι μία απόλυτα διαχειρίσιμη χρόνια αυτοάνοση πάθηση. Έχει προκριθεί στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Τριάθλου IRONMAN.
  • Ο Πάνος Αγερίδης, ναυπηγός στο ΕΜΠ, γενικός διευθυντής Έρευνας στην Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία (ΕΑΒ) για 20 χρόνια, ο οποίος με αφορμή τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή, μιλάει για την αμυντική βιομηχανία σε Τουρκία και Ελλάδα, για τα Drones (μη επανδρωμένα αεροπλάνα), καθώς και για τον σημερινό συσχετισμό δυνάμεων στις αεροναυτικές δυνάμεις των δύο χωρών.

Συντονιστείτε στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8!

Info:

Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2022, ώρα 22:00-24:00

Εκπομπή: «Athens Calling» (Η Αθήνα καλεί)

Live Streaming: https://www.ertecho.gr/radio/proto/ και https://www.ertecho.gr/radio/i-foni-tis-elladas/

Facebook: www.facebook.com/protoprogramma.ert

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Athens Calling | 30.12.2022, 17:00
Η εκπομπή «Athens Calling» (Η Αθήνα καλεί), με τον Περικλή Βασιλόπουλο, που μεταδίδεται κάθε Παρασκευή από τις 10 ώς τις 12 το βράδυ από το Πρώτο Πρόγραμμα, συνεχίζει σταθερά τον διάλογο για τα μεγάλα θέματα της Κοινωνικής Ευθύνης: υγεία, περιβάλλον/κλιματική κρίση, ψηφιακός πολίτης, νεοφυείς επιχειρήσεις με κοινωνικό σκοπό, ευεξία και ποιότητα ζωής. Μια εκπομπή για σκεπτόμενους και ενεργούς πολίτες, που μεταδίδεται σε πανελλαδικό ... Read more