ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  91,6 – 105,8
ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 91,6 – 105,8 Μεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342 Γραφείο Ρ 368 210 6009604 – 5 proto@ert.gr

«Athens Calling» | 19.06.2022, 22:00

Η εκπομπή «Athens Calling» (Η Αθήνα καλεί), με τον Περικλή Βασιλόπουλο, που μεταδίδεται κάθε Κυριακή από τις 10 ώς τις 12 το βράδυ, στο Πρώτο Πρόγραμμα, συνεχίζει σταθερά τον διάλογο για τα μεγάλα θέματα της Κοινωνικής Ευθύνης: υγεία, περιβάλλον/κλιματική κρίση, ψηφιακός πολίτης, νεοφυείς επιχειρήσεις με κοινωνικό σκοπό, ευεξία και ποιότητα ζωής.

Μια εκπομπή για σκεπτόμενους και ενεργούς πολίτες, που μεταδίδεται σε πανελλαδικό δίκτυο από το Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ, αναμεταδίδεται από τη Φωνή της Ελλάδας σε όλο τον κόσμο και διαδικτυακά.

Την Κυριακή 19 Ιουνίου 2022, στις 22:00, καλεσμένοι του Περικλή Βασιλόπουλου στην εκπομπή είναι:

  • Από το Βερολίνο, ο Γιώργος Παππάς, εκλεγμένος  πρόεδρος της Ένωσης Ανταποκριτών Ξένου Τύπου στο Βερολίνο, ο οποίος μιλάει για τις πρόσφατες επισκέψεις του καγκελάριου Όλαφ Σολτς και του υπουργού Οικονομικών, Κρίστιαν Λίντνερ, στην Ελλάδα. Πρόκειται για νέα φάση στις ελληνογερμανικές σχέσεις ή για μια απλή θετική στροφή;  Σχολιάζει, επίσης, την υποδοχή των αποτελεσμάτων του Β΄ Γύρου των γαλλικών εκλογών στο Βερολίνο.
  • Η Έλενα Δανάλη, υπεύθυνη Βιώσιμης Γεωργίας της Greenpeace, η οποία κάνει προτάσεις για τη διασφάλιση της ουσιαστικής επισιτιστικής επάρκειας στην Ευρώπη και στην Ελλάδα μαζί με την καταπολέμηση του πληθωρισμού τιμών στα τρόφιμα και αναφέρεται στις μεγάλες δυνατότητες του ελληνικού αγροδιατροφικού τομέα.
  • Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τους Πρόσφυγες (20/6), μιλούν η Ντίνα Ντζιώρα για τις εκδηλώσεις του Refugees Week (Εβδομάδα για τους Πρόσφυγες) σε όλη την Ελλάδα, η Φαίη Κουτζούκου αν. γενική διευθύντρια του Solidarity Now, για τη συμμετοχή της Οργάνωσης στην εβδομάδα και στις δράσεις για τα παιδιά πρόσφυγες από την Ουκρανία.
  • Από τη Ρόδο, ο Διονύσης Γουβιάς αν. καθηγητής Εκπαιδευτικής Πολιτικής στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, μιλάει για τη διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας και του πολιτισμού σε ενήλικες πρόσφυγες.

Info

Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8

Κυριακή 19 Ιουνίου 2022, ώρα 22:00-24:00

Εκπομπή: «Athens Calling» (Η Αθήνα καλεί)

Live Streaming: webradio.ert.gr/protowebradio.ert.gr/ert-voiceofgreece

Facebook: www.facebook.com/protoprogramma.ert

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Athens Calling | 30.12.2022, 17:00
Η εκπομπή «Athens Calling» (Η Αθήνα καλεί), με τον Περικλή Βασιλόπουλο, που μεταδίδεται κάθε Παρασκευή από τις 10 ώς τις 12 το βράδυ από το Πρώτο Πρόγραμμα, συνεχίζει σταθερά τον διάλογο για τα μεγάλα θέματα της Κοινωνικής Ευθύνης: υγεία, περιβάλλον/κλιματική κρίση, ψηφιακός πολίτης, νεοφυείς επιχειρήσεις με κοινωνικό σκοπό, ευεξία και ποιότητα ζωής. Μια εκπομπή για σκεπτόμενους και ενεργούς πολίτες, που μεταδίδεται σε πανελλαδικό ... Read more