Κύκλος 1, επεισόδιο 7: Συνταγές του κόσμου μέσα από τα βιβλία. Ένας οδηγός μαγειρικής για ονειροπόλους.
Αυτή τη βδομάδα φιλοξενούμε στην κουζίνα μας τον Paul Freedman και την “Ιστορία της Γεύσης” με 238 εικόνες. Μαθαίνουμε απίθανες πληροφορίες σχετικά με το πως η ζάχαρη από τις Δυτικές Ινδίες μεταμόρφωσε τη γεύση στην Ευρώπη, αλλά και το πως ο καφές και η σοκολάτα άλλαξαν τις ευρωπαϊκές συνήθειες και το διεθνές εμπόριο.
Πρόκειται για ένα βιβλίο που χρησιμοποιεί τις ανακαλύψεις της νέας γενιάς ιστορικών της γεύσης για να περιγράψει τα μαγειρικά επιτεύγματα διαφορετικών πολιτισμών και τις απολαύσεις του φαγητού. Το αποτέλεσμα είναι μια πραγματική ιστορία της γεύσης!
“Ιστορία της Γεύσης”, Paul Freedman
Μετάφραση Βίκη Ποταμιάνου
Εκδόσεις Polaris, 2009