Πάρε τον Χρόνο σου Προκόπης Αγγελόπουλος
0:00
0:00 LIVE
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 211 +30 210 6066 815 - 6 thevoiceofgreece@ert.gr

Πάρε τον Χρόνο σου | 1-6-2023

Μια εκπομπή πλούσια σε περιεχόμενο και ποικιλία θεμάτων και καλεσμένων ήταν η εκπομπή της Πέμπτης, 1 Ιουνίου, στη Φωνή της Ελλάδας. Ξεκινήσαμε με μια τηλεφωνική σύνδεση με τη Νάξο και τη δημοσιογράφο του Aegean Voice και του cycladesopen.gr, Ειρήνη Προμπονά, η οποία μίλησε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το νησί, ενόψη τουριστικής περιόδου, με βασικότερα την έλλειψη των χώρων στάθμευσης και την ανεξέλεγκτη ανάπτυξη, που φτάνει μέχρι το σημείο να καταπατώνται ακόμη και κανόνες περιβαλλοντικής προστασίας προστατευόμενων περιοχών, όπως η Αλυκή ( ή Λαγκούνα κατά τους Ναξιώτες) που έχει μεταβληθεί σε ελικοδρόμιο.
Στη συνέχεια, συνομιλήσαμε με τον πρόεδρο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθήνας, Γιάννη Χατζηθεοδοσίου, για το ζήτημα που έχει ανακύψει με την απώλεια της ασφαλιστικής κάλυψης των συναδέλφων του που δεν έχουν καλύψει τις εισφορές τους στον ΕΦΚΑ για το 2022 ή δεν έχουν ρυθμίσει, από 1ης Ιουνίου, ένα ζήτημα για το οποίο, από την πλευρά του υπουργείου υπάρχει, μέχρι στιγμής, προφορική διαβεβαίωση ότι θα συνεχίσουν να έχουν πρόσβαση σε δημόσιες δομές υγείας.
Στο κλείσιμο της πρώτης ώρας, καλεσμένος της εκπομπής ήταν ο βουλευτής Ανατολικής με τον ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ., Χρήστος Σπίρτζης, ο οποίος αναφέρθηκε στη στρατηγική που ακολουθεί το κόμμα, στις ημέρες που έχουν απομείνει μέχρι τις εκλογές της 25ης Ιουνίου, στο θέμα που έχει ανακύψει με τη φορολόγηση των μερισμάτων και των υπερκερδών των μεγάλων επιχειρήσεων, παρουσιάζοντας και τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ γι αυτό, αλλά και γενικότερα μίλησε για τους άξονες της πρότασης διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας ιδιαιτέρως την ανάγκη να υπάρξει σαφής και ξεκάθαρη προστασία της πρώτης κατοικίας.
Στη δεύτερη ώρα, καλεσμένος στο στούντιο της εκπομπής ήταν ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Λήμνου, Στέλιος Μάντζαρης, ο οποίος είναι και πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων των Anzac. Ο κ. Μάντζαρης μίλησε εκτενώς για αυτή την άγνωστη πτυχή της ιστορίας του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, που εκτυλίχθηκε στο νησί της Λήμνου, το οποίο αποτέλεσε ορμητήριο αλλά και πλωτό θεραπευτήριο και αναρρωτήριο, με τη δημιουργία 9 νοσοκομείων για τους τραυματίες των επιχειρήσεων εναντίον της Χερσονήσου της Καλλίπολης. Χιλιάδες στρατιώτες από μακρινές γωνιές του πλανήτη, μεγάλο μέρος των οποίων ήταν Αυστραλοί και Νεοζηλανδοί, ταξίδεψαν μέχρι την Ευρώπη για να ενσωματωθούν στη δύναμη των συμμάχων που προσπάθησαν να κάνουν απόβαση στην Καλλίπολη, χωρίς επιτυχία. Η μνήμη των ανθρώπων αυτών τιμήθηκε πρόσφατα, σε ειδική εκδήλωση που έγινε στη Λήμνο, παρουσία της προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας. Ο κ. Μάντζαρης αναφέρθηκε εκτενώς και στο νησί της Λήμνου σήμερα, ως τουριστικός προορισμός που βρίσκεται σε φάση ανάπτυξης και στάθηκε κυρίως στην ανάγκη η ανάπτυξη αυτή να σέβεται συγκεκριμένους κανόνες που θα αποτρέψουν την αλλοίωση της φυσιογνωμίας του.
Η εκπομπή έκλεισε, όπως πάντα, με την Ιβάνα Τζόρτζεβιτς και τις διεθνείς ειδήσεις, ενώ ο Μπάμπης Πλάγος από την ΕΡΑ ΣΠΟΡ μπήκε στο στούντιο για να ενημερώσει για τα τελευταία νέα από τον χώρο του Αθλητισμού.

σχετικα ondemand