Πάρε τον Χρόνο σου Προκόπης Αγγελόπουλος
0:00
0:00 LIVE
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 211 +30 210 6066 815 - 6 thevoiceofgreece@ert.gr

Πάρε τον Χρόνο σου | 26-5-2023

Στην πολιτική επικαιρότητα ήταν προσανατολισμένη η εκπομπή της Παρασκευής, 26 Μαίου. Ξεκινήσαμε με τον Κώστα Πουλακίδα, πολιτικό συντάκτη της εφημερίδας ΑΥΓΗ, από τον οποίο ζητήσαμε να σχολιάσει την ομιλία Τσίπρα στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ καθώς και τις αιτίες της ήττας αλλά και τα προτάγματα της επόμενης ημέρας, μπροστά στις κάλπες της 25ης Ιουνίου.
Στη συνέχεια, ανοίξαμε γραμμή με τον εκλεγμένο βουλευτή στην Αχαΐα με τη Νέα Δημοκρατία και μέχρι πρότινος υφυπουργό Εξωτερικών για θέματα Απόδημου Ελληνισμού, Ανδρέα Κατσανιώτη ο οποίος μας έδωσε το δικό του σχόλιο για την Πολιτική Επικαιρότητα, τη στρατηγική της επόμενης ημέρας μέχρι και τις δεύτερες εκλογές και τους λόγους για τους οποίους, κατά τη γνώμη του ηττήθηκαν οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ και επιβραβεύτηκαν αυτές της Νέας Δημοκρατίας. Ο κ. Κατσανιώτης απάντησε και σε σχετική ερώτηση για την ψήφο των ομογενών και στα παράπονα που εκφράστηκαν για τις αυστηρές προϋποθέσεις που μπήκαν και ανάγκασαν τους Έλληνες της Διασποράς να συμμετέχουν σε μικρό ποσοστό.
Τέλος, τη σκυτάλη πήρε ο βουλευτής εκλεγμένος στην Α’ Θεσσαλονίκης με τον ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ., Γιάννη Αμανατίδη, ο οποίος μίλησε για τα αίτια της μεγάλης πτώσης των ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και για τον τρόπο με τον οποίο θα μπορούσε να κλείσει η ψαλίδα, επισημαίνοντας ότι οι κάλπες της 25ης Ιουνίου είναι άδειες και το ζητούμενο θα πρέπει να είναι η νίκη.
Την εκπομπή έκλεισαν η Ιβάνα Τζόρτζεβιτς με τις ειδήσεις από τον διεθνή χώρο και η Βίκυ Σπύρου από την ΕΡΑ ΣΠΟΡ για τις αθλητικές ειδήσεις της ημέρας.

σχετικα ondemand