Πάρε τον Χρόνο σου Προκόπης Αγγελόπουλος
0:00
0:00 LIVE
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 211 +30 210 6066 815 - 6 thevoiceofgreece@ert.gr

Πάρε τον Χρόνο σου | 5-5-2023

Στην εκπομπή της Παρασκευής, στην πρώτη ώρα, φιλοξενήθηκαν στο στούντιο τρία από τα στελέχη του νεοσύστατου συνασπισμού “Πράσινο και Μωβ” που αποκλείστηκαν από τη συμμετοχή τους στις εκλογές της 21ης Μαίου από τον Άρειο Πάγο. Η Μαρία Πετεινάκη, ο Γιώργος Κουνάνης και η Ζωή Βροντίση μίλησαν για τις δυνάμεις που συντάχθηκαν από τον χώρο της Οικολογίας, του Φεμινιστικού Κινήματος, της προστασίας των ζώων και της υπεράσπισης των δικαιωμάτων των ΛΟΑΤΚΙ, τις θέσεις τους, τους λόγους που οδήγησαν στον αποκλεισμό τους, ενώ κλήθηκαν να απαντήσουν και στην ερώτηση “γιατί ο χώρος της Οικολογίας βρίσκεται σήμερα πολυδιασπασμένος και χάνει την ευκαιρία να εκπροσωπηθεί ενωμένος στις εκλογές της απλής αναλογικής.
Στο ξεκίνημα της δεύτερης ώρα, ο προϊστάμενος της ΕΡΑΣΠΟΡ, αθλητικογράφος Νίκος Γκομώλης, μίλησε για την επέτειο των 30 χρόνων του πρώτου αθλητικού ραδιοφώνου της χώρας και τί ετοιμάζουν για τον εορτασμό οι δημοσιογράφου του σταθμού που άλλαξε τα δεδομένα της Αθλητικής Δημοσιογραφίας στην Ελλάδα.
Στη συνέχεια, συνδεθήκαμε τηλεφωνικά με τη Χάγη απ’ όπου ακούσαμε τον Χρήστο Ραπτόπουλο, έναν Έλληνα ομογενή που ξεκίνησε σε ηλικία μόλις 15,5 ετών από την ιδιαίτερη πατρίδα του την Ημαθία, το 1989, απαντώντας σε μια αγγελία για δουλειά, εγκαταστάθηκε στην Ολλανδία και σήμερα, είναι επιτυχημένος επιχειρηματίας, ιδιοκτήτης 11 εστιατορίων Ελληνικής Κουζίνας.
Στο τελευταίο μέρος της εκπομπής, ο Πυγμαλίων Δαδακαρίδης και η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη μίλησαν στον Προκόπη Αγγελόπουλο για την Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου, όπως τη γνώρισαν στη συμμετοχή της στην ταινία του Άγγελου Φραντζή “Ευτυχία”, η οποία την Κυριακή, 7 Μαίου, προβάλλεται σε κινηματογραφικές αίθουσες στην Αυστραλία. Θυμούνται περιστατικά από τα γυρίσματα, αναφέρονται στον τρόπο με τον οποίο προσέγγισαν τους ρόλους, αλλά και τη γνωριμία τους με την τεράστια προσωπικότητα μιας από τις μεγαλύτερες στιχουργούς του Ελληνικού Πενταγράμμου, που συντρόφευσε τα ταξίδια των Ελλήνων για την Ξενιτιά, αλλά και τους στήριξε στα χρόνια που έζησαν μακριά από την Πατρίδα. Οι Έλληνες ομογενείς της Αυστραλίας θα έχουν τη δυνατότητα να δουν τη βραβευμένη ταινία σε μεγάλη οθόνη στους κινηματογράφους Palace Cinemas (στο Σίδνεϋ), Palace Nova (στην Αδελαϊδα) και Cinema Nova (στη Μελβούρνη).
Η εκπομπή έκλεισε, όπως πάντα, με τις διεθνείς ειδήσεις, με την Ιβάνα Τζόρτζεβιτς και τις αθλητικές ειδήσεις με την Αντιγόνη Δρακάτου στο στούντιο.

σχετικα ondemand