Πάρε τον Χρόνο σου Προκόπης Αγγελόπουλος
0:00
0:00 LIVE
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 211 +30 210 6066 815 - 6 thevoiceofgreece@ert.gr

Πάρε τον Χρόνο σου | 1-5-2023

Εκπομπή αφιερωμένη στην Εργατική Πρωτομαγιά αλλά και στην Πρωτομαγιά της Άνοιξης και της Ελληνικής Υπαίθρου ήταν η εκπομπή της 1ης Μαίου, στη Φωνή της Ελλάδας. Μετά από την εισαγωγή με την αναφορά στην ιστορική διάσταση των αγώνων των εργαζομένων για καλύτερες συνθήκες εργασίες και αμοιβές, μιλήσαμε με τον κ. Δημήτρη Καραγεωργόπουλο, γραμματέα Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων της ΓΣΕΕ για το νόημα της ημέρας, τους συνεχείς αγώνες των εργαζομένων και τα δικαιώματα που χάθηκαν και πρέπει να ανακτηθούν και το πρόγραμμα των κινητοποιήσεων στην Αθήνα.
Στο ξεκίνημα της δεύτερης ώρας, η εργατολόγος Μαρλέν Ασημακοπούλου μίλησε για τα εργασιακά θέματα έτσι όπως αντιμετωπίζονται από τα προγράμματα των κομμάτων, ενόψη εκλογών και βάζει στη σωστή τους διάσταση τα θέματα που θα έπρεπε να μας απασχολούν, 20 μέρες πριν την αναμέτρηση της 21ης Μαίου και είναι σχετικά με τις διεκδικήσεις των εργαζομένων για συλλογικές συμβάσεις, μισθολογικές αυξήσεις, αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας και ελεγκτικών μηχανισμών από την πλευρά του Κράτους.
Η εκπομπή αφιέρωσε χρόνο και σε μια εκδήλωση που γίνεται στη χώρα μας, ξεκινά την Τρίτη, 2 Μαίου και αφορά στο ποδήλατο. Πρόκειται για τον ποδηλατικό γύρο της Ελλάδας, που γίνεται με πολλές διεθνείς συμμετοχές και ξεκινά από την Κρήτη και συνεχίζεται στην Πελοπόννησο, για να ολοκληρωθεί το Σάββατο, 6 Μαίου. Ένας αγώνας που υπολογίζεται και στο επίσημο αγωνιστικό πρόγραμμα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ποδηλασίας. Για τον αγώνα ενημέρωσε τις ακροάτριες και τους ακροατές της Φωνής της Ελλάδας, ο Βασίλης Αναστόπουλος, μέλος της οργανωτικής Επιτροπής.
Πριν την ολοκλήρωση της εκπομπής “ταξιδέψαμε” μέχρι τους Λειψούς για να πάρουμε, έστω και νοερά, χρώματα και μυρωδιές της φύσης. Συνομιλήσαμε με τον Φώτη Μάγγο, δήμαρχο των Λειψών, ο οποίος μας μετέφερε εικόνες από τη σημερινή εορταστική μέρα στο νησί, με μπάνια στη θάλασσα και ψησταριές στις παραλίες και ενημέρωσε για την τουριστική κίνηση που έχει ήδη ξεκινήσει και αναμένεται, εφέτος, να ξεπεράσει ακόμη και εκείνη του 2019.

σχετικα ondemand