Πάρε τον Χρόνο σου Προκόπης Αγγελόπουλος
0:00
0:00 LIVE
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 211 +30 210 6066 815 - 6 thevoiceofgreece@ert.gr

Πάρε τον Χρόνο σου | 13-4-2023 – Ο Γέρων Αρχιγραμματέας του πατριαρχείου Ιεροσολύμων, Αρίσταρχος, στη Φωνή της Ελλάδας

Τη Μ. Πέμπτη, λίγο μετά τις 11 το πρωί, η εκπομπή “Πάρε τον Χρόνο σου” συνδέθηκε τηλεφωνικά με τα Ιεροσόλυμα, λίγη ώρα μετά την ολοκλήρωση της τελετής του Νιπτήρος, στην έδρα του Πατριαρχείου, όπου και συνομιλήσαμε με τον σεβασμιότατο Αρίσταρχο, Αρχιγραμματέα του Πατριαρχείου. Μας μίλησε για το μήνυμα των ημερών, την κατάνυξη με την οποία οι πιστοί συμμετέχουν στις λειτουργίες της Μεγάλης Εβδομάδας στα Ιεροσόλυμα και όσα θα ακολουθήσουν μέχρι την αφή του Αγίου Φωτός που θα σημάνει την ανάσταση του Κυρίου και το μήνυμα της Αγάπης σε όλο τον Κόσμο. Μαζί μας στο στούντιο, η δημοσιογράφος Ελένη Μπιλιάλη, παρουσιάστρια της σειράς ντοκιμαντέρ της ΕΡΤ “Φωτεινά Μονοπάτια”, που μας μίλησε για τις εμπειρίες της από την επίσκεψής της στα μεγάλα προσκυνήματα της Ορθοδοξίας, στην Ελλάδα και στον υπόλοιπο κόσμο.
Νωρίτερα, συνδεθήκαμε με την Κέρκυρα, όπου ο κ. Κώστας Πανάρετος, κεραμίστας, αναφέρθηκε στο έθιμο των Μπότηδων, το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου, με την πρώτη Ανάσταση στο νησί και τη δουλειά που κάνει στην επιχείρησή του για την προετοιμασία των κανατιών και των πιθαριών που πέφτουν από τα μπαλκόνια, στην παλιά πόλη. Λίγο μετά τις 10:30, συνομιλήσαμε με τη Βασιλική Βουτζαλή, νοσηλεύτρια και ποδηλάτισσα, η οποία ξεκίνησε μαζί με την ομάδα που μεταφέρει το μήνυμα για την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα, ακόμη ένα ταξίδι, αυτή τη φορά με προορισμό την Κωνσταντινούπολη, προσπαθώντας, αυτή τη φορά, να στηρίξει τις οικογένειες που επλήγησαν από τους καταστροφικούς σεισμούς, στη Νότια Τουρκία.
Η εκπομπή έκλεισε με την Ιβάνα Τζόρτζεβιτς και τις διεθνείς ειδήσεις και τις αθλητικές ειδήσεις της ημέρας με τον Μιχάλη Λαδόπουλο.

σχετικα ondemand