Πάρε τον Χρόνο σου Προκόπης Αγγελόπουλος
0:00
0:00 LIVE
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 211 +30 210 6066 815 - 6 thevoiceofgreece@ert.gr

Πάρε τον Χρόνο σου | 20-3-2023

Στην εκπομπή της Δευτέρας, 20 Μαρτίου, φιλοξενήσαμε τηλεφωνικά τον αντιπρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας των Βρυξελλών, Λάμπη Κοντονή, για ένα πολύ σοβαρό θέμα που προέκυψε με τη λειτουργία του εκεί Ελληνικού σχολείου. Όπως έγινε γνωστό, μαθητές και γονείς του «Κεστεκιδείου» του αμιγώς Ελληνικού σχολείου των Βρυξελλών, βρίσκονται σε αναστάτωση, μετά την απόφαση να κλείσει, εξαιτίας προβλημάτων στις κτιριακές υποδομές. Τα 159 παιδιά του σχολείου, που καλύπτουν όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης από παιδικό σταθμό και νηπιαγωγείο μέχρι και λύκειο, κάνουν, πλέον, μάθημα από το σπίτι μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας. Όπως δήλωσε στη Φωνή της Ελλάδας ο κ. Κοντονής, το κτιριακό πρόβλημα ήταν γνωστό εδώ και μήνες, ενώ το πρόβλημα στέγασης απασχολεί και τα 160 παιδιά των απογευματινών τμημάτων διδασκαλίας Ελληνικών, τα οποία φιλοξενούνται σε διάφορες αίθουσες, μετά από πρωτοβουλία της Ελληνικής κοινότητας, σε συνεργασία με τον δήμο της περιοχής.
Λίγο πριν τις 10, ανοίξαμε γραμμή με το Bike Festival της Αθήνας, δίνοντας τον λόγο στον διοργανωτή, Σπύρο Παπαγεωργίου. Η δημοφιλής διοργάνωση που συγκεντρώνει, κάθε φορά, πάνω από 20 χιλιάδες φίλους του ποδηλάτου, επιστρέφει φέτος, μετά από τρία χρόνια που δεν έγινε λόγω πανδημίας.

σχετικα ondemand