Πάρε τον Χρόνο σου Προκόπης Αγγελόπουλος
0:00
0:00 LIVE
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 211 +30 210 6066 815 - 6 thevoiceofgreece@ert.gr

Πάρε τον Χρόνο σου | 16-3-2023

Στην εκπομπή της Πέμπτης, 16 Μαρτίου 2023, αφιερώσαμε χρόνο στα της πανελλαδικής-πανεργατικής απεργίας της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, με τηλεφωνικές συνεντεύξεις με τον Νίκο Κιουτσούκη, γενικό γραμματέα της ΓΣΕΕ και τον Ηλία Κορλό, πρόεδρο του επιστημονικού συλλόγου εργαζομένων στην ΕΥΔΑΠ. Ο κ. Κορλός μίλησε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ΕΥΔΑΠ με την υποστελέχωση και το γεγονός ότι η διοίκηση δεν επενδύει τα κέρδη στην αναβάθμιση του δικτύου ύδρευσης, καταγγέλλοντας το σχέδιο ιδιωτικοποίησης του νερού, για το οποίο υπάρχουν 4 σαφείς αποφάσεις του ΣτΕ κατά αυτής της επιλογής. Για το θέμα της δημιουργίας Ρυθμιστικής Αρχής για το νερό μιλήσαμε, στη συνέχεια, με τον δήμαρχο Ρεθύμνου και πρόεδρο της Ένωσης Δημοτικών Επιχειρήσεων ‘Υδρευσης-Αποχέτευσης, Γιώργο Μαρινάκη, μετά τη συνάντηση που είχαν μαζί με τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ στο γραφείο του υπουργού, Κώστα Σκρέκα. Ο κ. Μαρινάκης εξήγησε τους λόγους για τους οποίους δεν πρέπει να προχωρήσει αυτό το σχέδιο και απαίτησε άμεση στελέχωση των δημοτικών επιχειρήσεων ύδρευσης που έχουν αποψιλωθεί από εξειδικευμένο προσωπικό τα χρόνια των μνημονίων, χρηματοδότηση και στήριξη του δημόσιου χαρακτήρα τους.
Η ανταποκρίτρια της ΕΡΤ στην Κοζάνη, Δέσποινα Αμαραντίδου μας ενημέρωσες για το ζήτημα που προέκυψε μα την ασφάλεια της γέφυρας των Σερβίων, μετά την επιθεώρηση που έδειξε σοβαρά προβλήματα ρηγμάτωσης και διάβρωσης του οπλισμού της. Στη δεύτερη ώρα συνομιλήσαμε με τον Νίκο Ροδόπουλο, πρώην πρόεδρο της Ελληνικής Εταιρείας Logistics και επιστημονικό σύμβουλο του Εμπορικού-Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά με θέμα τα τρένα ως μέσο για τις εμπορευματικές μεταφορές, μετά και το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη με τη διακοπή των δρομολογίων.
Η εκπομπή παρουσίασε σε πρώτη μετάδοση το νέο τραγούδι του Γιώργου Νταλάρα “Η Ρίζα” σε μουσική Φίλιππου Πλακιά και στίχους Μάκη Ψαραδέλλη.

σχετικα ondemand