Πάρε τον Χρόνο σου Προκόπης Αγγελόπουλος
0:00
0:00 LIVE
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 211 +30 210 6066 815 - 6 thevoiceofgreece@ert.gr

Πάρε τον Χρόνο σου | 13-2-2023

Στο δίωρο 10 με 12 το πρωί της Δευτέρας, στο οποίο μεταδόθηκε εκτάκτως η εκπομπή ΠΑΡΕ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΣΟΥ, είπαμε χρόνια πολλά στο αγαπημένο μας μέσο με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ραδιοφώνου, φιλοξενώντας σε μια νοσταλγική συνέντευξη τον Γιώργο “G Poly” Πολυχρονίου, μια φωνή που μας συντροφεύει ραδιοφωνικά για πάνω από 5 δεκαετίες και συνεχίζει τις εκπομπές του κάθε Σάββατο βράδυ, 10-12 στο Kosmos.
Αμέσως μετά, συνομιλήσαμε με την κα Παναγιώτα Καλαποθαράκου, πρόεδρο της ΕΚΠΟΙΖΩ, τόσο για το θέμα των κόκκινων δανείων και της απόφασης του Αρείου Πάγου να “ξεκλειδώσει” τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας για τα funds και τους εδώ εκπροσώπους τους, όσο και για την Ακρίβεια και τους τρόπους με τους οποίους θα πρέπει να αντιδρούν οι καταναλωτές. Στη συνέχεια, επικοινωνήσαμε με τον κ. Αλέξανδρο Λιάμο, διευθυντή Επιχειρήσεων της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, ο οποίος μας μετέφερε τις εμπειρίες των 26 εθελοντών μελών της οργάνωσης που βρίσκονται από την Παρασκευή στην Τουρκία και επιχειρούν για τη διάσωση επιζώντων από τα ερείπια. Τόσο ο κ. Λιάμος όσο και, στη συνέχεια, ο Ευθύμης Λέκκας, πρόεδρος ΟΑΣΠ (άρτι αφιχθείς από τις σεισμόπληκτες περιοχές), μας μετέφεραν συγκλονιστικές εικόνες από πόλεις – φαντάσματα, που θα αργήσουν να επιστρέψουν στην κανονικότητα και τις αγωνιώδεις προσπάθειες των διασωστών που επιχειρούν κάτω από τρομακτικά δύσκολες συνθήκες, με τη θερμοκρασία να πέφτει τη νύχτα έως και στους -15 βαθμούς, σε περιοχές που δεν υπάρχει κανένα ασφαλές κτίριο και όσοι ζουν μέσα σε σκηνές.
Λίγο πριν τις 11:30 ανοίξαμε γραμμή με Κύπρο και ενημερωθήκαμε από την ανταποκρίτρια της ΕΡΤ, Μανιάνα Καλογεράκη, για τα αποτελέσματα των προεδρικών εκλογών και την επόμενη ημέρα στο νησί, με τον νέο πρόεδρο, Νίκο Χριστοδουλίδη στην Εξουσία.
Η εκπομπή ολοκληρώθηκε με την Ιβάνα Τζόρτζεβιτς και τις διεθνείς ειδήσεις, αλλά και τον Πέτρο Μαυρογιαννίδη με την Αθλητική Επικαιρότητα της ημέρας.

σχετικα ondemand