Πάρε τον Χρόνο σου Προκόπης Αγγελόπουλος
0:00
0:00 LIVE
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 211 +30 210 6066 815 - 6 thevoiceofgreece@ert.gr

Πάρε τον Χρόνο σου | 3-3-2023

Σημαντικά θέματα που αφορούν στην οδική ασφάλεια, τη διαδικασία εκμάθησης των κανόνων κινητικότητας και στην οδηγική μας συμπεριφορά αναλύθηκαν στη συζήτηση που είχε στο στούντιο της Φωνής της Ελλάδας ο Προκόπης Αγγελόπουλος, με τον πρόεδρο του Πανελληνίου Συλλόγου Εκπαιδευτών Οδήγησης και κυκλοφοριακής αγωγής, Άρη Ζωγράφο. μεταξύ άλλων, έγινε αναφορά στο δίπλωμα Κινητικότητας (και όχι οδήγησης) το οποίο, σύμφωνα με τον κ. Ζωγράφο, θα πρέπει να αποτελεί μια συνολική διαδικασία εκπαίδευσης που θα ξεκινά από το σχολείο, με τη συμμετοχή των εκπαιδευτών οδήγησης, την αναγκαιότητα σεβασμού στους κανόνες κινητικότητας με αφετηρία την κυκλοφορία μας στην πόλη ως πεζοί, το νομοθετικό πλαίσιο για την κυκλοφορία των μικρών οχημάτων όπως τα πατίνια και τα ποδήλατα στους δρόμους αλλά και ο σεβασμός των αυτοκινητιστών απέναντί τους και, φυσικά, το πλαίσιο απόδοσης των διπλωμάτων οδήγησης και των τελικών εξετάσεων που θα μας δίνουν τη δυνατότητα να βγαίνουμε στους δρόμους οδηγώντας ένα όχημα.
Νωρίτερα, στην εκπομπή της Παρασκευής, 3 Φεβρουαρίου, ο Προκόπης Αγγελόπουλος συνομίλησε μα τον κ. Κώστα Μελά, καθηγητή Οικονομικών στο Πάντειο πανεπιστήμιο για το θέμα της αύξησης των επιτοκίων και τις συνέπειές τους στην Αγορά αλλά και στους δανειολήπτες, σε συνάρτηση με τον Πληθωρισμό. ο κ. Μελάς κλήθηκε να δώσει τις δικές του εκτιμήσεις για τη διάρκεια αυτής της κρίσης που φαίνεται ότι θα γεννήσει μια νέα γενιά κόκκινων δανείων, αλλά και το πότε θα κλείσει ο κύκλος αυτός της ανεξέλεγκτης αύξησης των τιμών, αλλά και το ποια είναι τα περιθώρια παρέμβασης από την πλευρά των Ευρωπαϊκών κρατών και προς ποια κατεύθυνση.

σχετικα ondemand