Πάρε τον Χρόνο σου Προκόπης Αγγελόπουλος
0:00
0:00 LIVE
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 211 +30 210 6066 815 - 6 thevoiceofgreece@ert.gr

Πάρε τον Χρόνο σου | 04-01-2022

Ο Μανώλης Μπαλτάς, πολιτικός Μηχανικός ΕΜΠ, τεχνικός σύμβουλος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος ήταν κεντρικός καλεσμένος στο στούντιο της Φωνής της Ελλάδας και της εκπομπής “Πάρε τον Χρόνο σου”. Μαζί του μιλήσαμε για τις προοπτικές της Ελληνικής Οικονομίας για το 2023 αλλά και τα επόμενα χρόνια, τα βήματα που πρέπει να γίνου ν αλλά και τις πολιτικές παρεμβάσεις που απαιτούνται για να βγούμε από τον φαύλο κύκλο της ύφεσης. Στάθηκε στη μεγάλη σημασία των επενδύσεων που αποτελούν, σε αυτή τη φάση, τη βασική διέξοδο. Μίλησε για τα συγκριτικά πλεονεκτήματα στα οποία θα πρέπει να επενδύσει η Ελληνική Οικονομία, όπως ο Τουρισμός και το Real Estate, αναφέρθηκε, ωστόσο, και στα ζητήματα που δημιουργεί η ασυμβατότητα της Νομοθεσίας με τον κεντρικό σχεδιασμό που υπάρχει για τα χωροθετημένα μεγάλα επιχειρηματικά πάρκα, σε σχέση με τις πολυιδιοκτησίες.
Στο δεύτερο μέρος της εκπομπής και μετά τις διεθνείς ειδήσεις, με την Ιβάνα Τζόρτζεβιτς, ο Προκόπης Αγγελόπουλος συνομίλησε με τον Χρήστο Ζερεφό, Γενικό Γραμματέα της Ακαδημίας Αθηνών και καθηγητή Φυσικής της Ατμόσφαιρας, για τα παράδοξα του Καιρού και την Κλιματική Αλλαγή. Ο κ. Ζερεφός στάθηκε ιδιαίτερα στο πόσο σημαντικός είναι ο χειμώνας για τις φυσικές ισορροπίες και εκτίμησε ότι η επιστροφή στη λογική της χρήσης των ορυκτών καυσίμων και του λιγνίτη, εξαιτίας της ενεργειακής κρίσης, θα είναι προσωρινή και θα σταματήσει, με τη λήξη του πολέμου στην Ουκρανία.

σχετικα ondemand