Πάρε τον Χρόνο σου Προκόπης Αγγελόπουλος
0:00
0:00 LIVE
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 211 +30 210 6066 815 - 6 thevoiceofgreece@ert.gr

Πάρε τον Χρόνο σου | 03-01-2022

Η εκπομπή της Τρίτης, 3 Ιανουαρίου ήταν αφιερωμένη, την πρώτη ώρα, στην Επικαιρότητα και στο θέμα της Ενεργειακής κρίσης, με καλεσμένο τον Γιάννη Μπασιά, ενεργειακό αναλυτή, πρώην Προέδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της Ελληνικής Διαχειριστικής Εταιρείας Υδρογονανθράκων. Ο κ. Μπασιάς εξήγησε για ποιον λόγο η χονδρεμπορική τιμή του ρεύματος στη χώρα μας είναι τόσο πολύ υψηλή, αυτή την περίοδο, αλλά και ποιοι ήταν οι παράγοντες που οδήγησαν την αγορά των ορυκτών καυσίμων σε μερική αποκλιμάκωση, το τελευταίο χρονικό διάστημα. Τέλος, έκανε τις προβλέψεις του για το 2023, σε σχέση με τα ζητήματα της Αγοράς της Ενέργειας και μίλησε για τους δρόμους που ανοίγουν οι εξελίξεις στον τομέα της; τεχνολογίας της πυρηνικής σύντηξης, τις επόμενε δεκαετίες.
Στη δεύτερη ώρα, επικοινωνήσαμε, τηλεφωνικά, με τον πρόεδρο του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, Σπύρο Μπιμπίλα, ο οποίος βρισκόταν καθ’ οδόν για τη Βουλή, στο ραντεβού του σωματείου με τους εκπροσώπους του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, με σκοπό να τους ενημερώσουν για τις τελευταίες εξελίξεις στο θέμα του προεδρικού διατάγματος που εξισώνει τα πτυχία τους με το απολυτήριο λυκείου. Στη συνέχεια, συνομιλήσαμε με τον Γιάννη Φραγκίδη, εκπρόσωπο των εργαζομένων στο εργοστάσιο της Μαλαματίνας στη Θεσσαλονίκη και ενημερωθήκαμε για τις τελευταίες εξελίξεις σε σχέση με τον αγώνα που δίνουν οι εργαζόμενοι για να αποτρέψουν τις απολύσεις και την απώλεια των θέσεων εργασίας, σε μια υπόθεση που έχει απασχολήσει την Κοινή Γνώμη, τους τελευταίους μήνες και θα την απασχολήσει και το 2023.
Η εκπομπή έκλεισε με το σχόλιο του Χρήστου Παγώνη για την Επικαιρότητα, τις διεθνείς ειδήσεις από την Ιβάνα Τζόρτζεβιτς και τις αθλητικές ειδήσεις από τον Βασίλη Μότση, αθλητικό συντάκτη της ΕΡΑ ΣΠΟΡ.

σχετικα ondemand