Πάρε τον Χρόνο σου Προκόπης Αγγελόπουλος
0:00
0:00 LIVE
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 211 +30 210 6066 815 - 6 thevoiceofgreece@ert.gr

Πάρε τον Χρόνο σου | 15-12-2022

Μια εκπομπή γεμάτη με ενδιαφέρουσες συνεντεύξεις, που αγγίζουν και τα θέματα της Επικαιρότητας, ήταν η εκπομπή “Πάρε τον Χρόνο σου” της Πέμπτης, 15 Δεκεμβρίου, στη Φωνή της Ελλάδας.
Μετά τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων, ο διευθυντής ΜΜΕ και Ενημέρωσης του ΣΕΒ, Δημήτρης Βέργαδος ενημέρωσε τους ακροάτριες και τους ακροατές του σταθμού για τη σημασία της κατάρτισης των νέων επιστημόνων και τη σύνδεσή τους με τον χώρο των επιχειρήσεων μέσα και από τα σχετικά προγράμματα κατάρτισης του ΣΕΒ.
Στο δεύτερο ημίωρο, ο Μιχάλης Tαταράκης, καθηγητής στο Ελληνικό Μεσογειακό πανεπιστήμιο στα Χανιά και διευθυντής Κέντρου Φυσικής Πλάσματος και Laser μίλησε για το μεγάλο επίτευγμα Αμερικανών επιστημόνων να μπορέσουν να προχωρήσουν στην παραγωγή ενέργειας με τη χρήση laser, μεγαλύτερης κατά 50% από την ενέργεια που κατανάλωσαν για να τη δημιουργήσουν, με τη μέθοδο της πυρηνικής σύντηξης. Πρόκειται για μία έρευνα στην οποία, σε επίπεδο Ευρωπαϊκό, συμμετέχει και ο ίδιος ο κ. Ταταράκης και, όπως εξηγεί, μπορεί να αποτελέσει μια τεράστια επανάσταση στον τομέα της Ενέργειας σε βιομηχανικό επίπεδο, στα αμέσως επόμενα χρόνια.
Στη δεύτερη ώρα, η εκπομπή “ταξίδεψε” στη Μαδαγασκάρη για να συναντήσει τον κ. Δημήτρη Σκουρτέλη, έναν Έλληνα ομογενή που ζει εκεί από το 2010 και ο οποίος σήμερα έχει αφιερωθεί στην αλυσίδα εστοιατορίων του με Ελληνικούς μεζέδες και με κυρίαρχο το παραδοσιακό Ελληνικό σουβλάκι.
Η εκπομπή έκλεισε με τα Διεθνή νέα από την Ιβάνα τζόρτζεβιτς και με τις ειδήσεις από τον Αθλητικό χώρο, με την Αντιγόνη Δρακάτου στο στούντιο.

σχετικα ondemand