Πάρε τον Χρόνο σου Προκόπης Αγγελόπουλος
0:00
0:00 LIVE
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 211 +30 210 6066 815 - 6 thevoiceofgreece@ert.gr

Πάρε τον Χρόνο σου | 25-11-2022

Τον μεγάλο μας ηθοποιό, σκηνοθέτη, θεατρικό συγγραφέα Θανάση Παπαγεωργίου φιλοξένησε στο στούντιο της Φωνής της Ελλάδας ο Προκόπης Αγγελόπουλος, στην εκπομπή της Παρασκευής, 25 Νοεμβρίου, με αφορμή την πρεμιέρα του με τον μονόλογο του Μάρκου Βαμβακάρη, που επιστρέφει, για πρώτη φορά μετά την Πανδημία, για τουλάχιστον 20 παραστάσεις, στο θέατρο Στοά. Ο αγαπημένος καλλιτέχνης μίλησε για τη γνωριμία του με τον Μάρκο, την προσπάθεια που έκανε για να αποδώσει όσο το δυνατόν πιο πιστά την προσωπικότητά του, τον τρόπο έκφρασης αλλά και τις δύσκολες σελίδες της ζωής του, σε άλλες εποχές. Αναφέρθηκε, επίσης, στα δύο άσχημα χρόνια της Πανδημίας, με την αδυναμία έκφρασης του καλλιτέχνη να αποτελεί το κυρίαρχο ζήτημα στην καθημερινότητά του, αλλά και για τα σχέδια που κάνει, με δεδομένο, πάντοτε, ότι μένει πιστός στη μεγάλη του αγάπη, το Θέατρο.

Στο δεύτερο μέρος της εκπομπής, μιλήσαμε τηλεφωνικά με Μόναχο και τον Κώστα Τάτση, πρώην πρόεδρο της εκεί Ελληνικής Κοινότητας και πρόεδρο της φιλανθρωπικής οργάνωσης, Δορυφόρος. Ο κ. Τάτσης αναφέρθηκε στην καθημερινότητα της πολυπληθούς Ελληνικής παροικίας, την αύξηση του κόστους ζωής που αποτυπώνεται στα ράφια των καταστημάτων και στις τσέπες των καταναλωτών. Αφορμή, ωστόσο, για την επικοινωνία αποτελεί η προσπάθεια που γίνεται από τους Ομογενείς μας να ανασυστήσουν την Ελληνική Κοινότητα, που τα τελευταία χρόνια, εξαιτίας διαφόρων γραφειοκρατικών, κυρίως, ζητημάτων, είναι μη ενεργή.

σχετικα ondemand