Πάρε τον Χρόνο σου Προκόπης Αγγελόπουλος
0:00
0:00 LIVE
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 211 +30 210 6066 815 - 6 thevoiceofgreece@ert.gr

Πάρε τον Χρόνο σου | 24-11-2022

Ο Νικόλας Φαραντούρης, καθηγητής Ευρωπαϊκής Έδρας Jean Monnet & Διευθυντής Μεταπτυχιακών στην Ενέργεια στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς ήταν καλεσμένος στην εκπομπή ΠΑΡΕ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΣΟΥ, στο στούντιο της Φωνής της Ελλάδας. Ο κ. Φαραντούρης υπογράμμισε ότι η Ενέργεια είναι από τα πλέον απαραίτητα αγαθά για τη ζωή μας και για τον λόγο αυτό, δεν θα πρέπει να συμβιβαζόμαστε με τις υψηλές τιμές, καθώς, όπως εξήγησε, το κόστος παραγωγής είναι πολύ χαμηλότερο από τη χρηματιστηριακή τιμή. Υπογράμμισε ότι σε μικρές αγορές, όπως η Ελληνική, ενδημούν φαινόμενα εναρμονισμένων πρακτικών, λόγω έλλειψης ανταγωνισμού και γι αυτό επιβάλλεται να ληφθούν τριών ειδών μέτρα: Δημοσιονομικά, Ρυθμιστικά και Ελεγκτικά.

Στο δεύτερο μέρος της εκπομπής, Προκόπης Αγγελόπουλος και Χρήστος Παγώνης συνομίλησαν για τα θέματα της Επικαιρότητας με τον Δημήτρη Μαρκόπουλο, βουλευτή Β’ Πειραιά της ΝΔ και τον Κώστα Αρβανίτη, ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Ο βουλευτής της ΝΔ σχολίασε το θέμα των πλειστηριασμών, επιμένοντας στον ισχυρισμό ότι τα δάνεια στα funds δόθηκαν επί ΣΥΡΙΖΑ και ότι η διαδικασία πλειστηριασμού για το σπίτι της Ιωάννας Κολοβού έγινε όσο ήταν στην κυβέρνηση το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Ο Κώστας Αρβανίτης, από την πλευρά του, επέμεινε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ προστάτευσε την πρώτη κατοικία και ξεκαθάρισε ότι το ίδιο θα συμβεί και πάλι, όταν θα επιστρέψει στην Εξουσία. Επίσης, μίλησε και για το θέμα της Ευρωπαϊκής Πολιτικής για ο Προσφυγικό και τις μεταναστευτικές ροές, που αποτελεί το αντικείμενο της Επιτροπής στην οποία συμμετέχει στο Ευρωκοινοβούλιο, αλλά και για το ψήφισμα που ετοιμάζεται κατά της FIFA και του παγκοσμίου κυπέλλου του Κατάρ.

σχετικα ondemand