Πάρε τον Χρόνο σου Προκόπης Αγγελόπουλος
0:00
0:00 LIVE
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 211 +30 210 6066 815 - 6 thevoiceofgreece@ert.gr

Πάρε τον Χρόνο σου | 18-11-22

Στην εκπομπή της Παρασκευής και μετά την ανάγνωση των πρωτοσέλιδων των εφημερίδων, συνδεθήκαμε με Μελβούρνη και συνομιλήσαμε με τον περιφερειάρχη Αττικής και πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου της Αθήνας, Γιώργο Πατούλη αλλά και τους Μαρίνο Πιρπιρή, πρόεδρο των Ελλήνων Γιατρών της Μελβούρνης και Βασίλη Παπαστεργιάδη, πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης. Και οι τρεις τους συμμετέχουν στο παγκόσμιο κάλεσμα στους Έλληνες γιατρούς της Διασποράς στο τριήμερο συνέδριο που ξεκίνησε την ποέμπτη και ολοκληρώνεται το Σάββατο, 19 Νοεμβρίου.

Στο δεύτερο μέρος της εκπομπής, φιλοξενήσαμε την διακεκριμένη καθηγήτρια Παλαιοανθρωπολογίας, διευθύντρια στο πανεπιστήμιο του Τίμπινγκεν της Γερμανίας, Κατερίνα Χαρβάτη. Η κα Χαρβάτη μίλησε για τη σημασία της επιστήμης της τόσο στη μελέτη της εξέλιξης του ανθρωπίνου είδους όσο και στα συμπεράσματα που μπορούν να βοηθήσουν στο σήμερα, για τις έρευνές της στον Ελλαδικό χώρο και ειδικά στο σύμπλεγμα σπηλαίων Απήδημα της Μάνης, που έχουν οδηγήσει, τα τελευταία χρόνια, σε σημαντικές ανακαλύψεις για την παρουσία ανθρώπων, εκατοντάδες χιλιάδες χρόνια πριν. Η εξαίρετη Ελληνίδα επιστήμονας, που πρόσφατα τιμήθηκε και με το βραβείο Leibniz, το σημαντικότερο γερμανικό βραβείο έρευνας, θεωρεί την Ελλάδα μια αληθινή κιβωτό ζωής, εξαιτίας της γεωγραφικής της θέσης και των κλιματολογικών συνθηκών, που ευνόησαν, διαχρονικά, τη διατήρηση και την εξέλιξη της Ζωής.

Ακούστε την εκπομπή της Παρασκευής, 18 Νοεμβρίου, στη Φωνή της Ελλάδας, με τον Προκόπη Αγγελόπουλο.

σχετικα ondemand