Πάρε τον Χρόνο σου Προκόπης Αγγελόπουλος
0:00
0:00 LIVE
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 211 +30 210 6066 815 - 6 thevoiceofgreece@ert.gr

Πάρε τον Χρόνο σου, Πέμπτη, 10 Νοεμβρίου 2022

Στην εκπομπή της Πέμπτης, 10 Νοεμβρίου, μια ημέρα μετά τη μεγάλη απεργιακή κινητοποίηση και τη συγκέντρωση των εργαζομένων στις μεγάλες πόλεις της χώρας, ο Προκόπης Αγγελόπουλος και ο Χρήστος Παγώνης σχολίασαν τα θέματα της Επικαιρότητας, με πρώτο αυτό που αποτέλεσε και το κυρίαρχο στις αντιδράσεις των εργαζομένων, αυτό της Ακρίβειας στην Αγορά.

Στη συνέχεια, ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης από τις Βρυξέλλες κλήθηκε να σχολιάσει τα όσα έγιναν την ημέρα της Απεργίας αλλά και τα θέματα των υποκλοπών, τις δημοσκοπήσεις και την Ακρίβεια, αλλά και αυτά που συνέβησαν μετά το ντέρμπι μεταξύ Παναθηναϊκού – Ολυμπιακού και τις δηλώσεις Μαρινάκη. Η πρώτη ώρα έκλεισε με τις διεθνείς ειδήσεις από την Ιβάνα Τζόρτζεβιτς.

Στο δεύτερο μέρος της εκπομπής, φιλοξενήθηκε στο στούντιο η πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελλήνων Εκπαιδευτικών και Πολιτιστικών Συλλόγων Αμερικής, κα Στέλλα Κοκόλη. Η διακεκριμένη ομογενής και πρωτοπόρος στα θέματα Ελληνόγλωσσης Εκπαίδευσης στις ΗΠΑ, μίλησε για την πορεία της από την Άνδρο όπου κατάγεται, την απόφασή της να γίνει εκπαιδευτικός, τις προκλήσεις που αντιμετώπισε στις Ηνωμένες Πολιτείες όπου και μετανάστευσε, το 1967, τις σχέσεις της με τον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Β. Αμερικής, Ιάκωβο και τη συνεργασία τους στην προσπάθεια να μπει η Ελληνική Γλώσσα στα αμερικάνικα σχολεία, αλλά και τη γενικότερη προσπάθεια που γίνεται, σήμερα, να διατηρηθεί άσβεστη η φλόγα του Ελληνισμού και της Παράδοσης στους ομογενείς δεύτερης και τρίτης γενιάς.

σχετικα ondemand