Πάρε τον Χρόνο σου Προκόπης Αγγελόπουλος
0:00
0:00 LIVE
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 211 +30 210 6066 815 - 6 thevoiceofgreece@ert.gr

Πάρε τον Χρόνο σου, Πέμπτη, 3 Νοεμβρίου 2022

Η εκπομπή ασχολήθηκε με την Επικαιρότητα, μέσα και από τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για να δώσει, στη συνέχεια, τον λόγο στους καλεσμένους της. Συνομιλήσαμε με τον βουλευτή Ηρακλείου του ΚΚΕ, Μανώλη Συντυχάκη και τον βουλευτή Κοζάνης της Νέας Δημοκρατίας, Ευστάθιο Κωνσταντινίδη.

Ο κ. Κωνσταντινίδης αναφέρθηκε στο καλάθι του νοικοκυριού και το χαρακτήρισε αποτελεσματική παρέμβαση, απέδωσε την Ακρίβεια στη διεθνή κρίση ενώ, για το θέμα των υποκλοπών υποστήριξε ότι έγιναν όλα όσα έπρεπε για να αναδειχθεί το πρόβλημα, παραδέχθηκε ότι επρόκειτο για ένα κυβερνητικό λάθος, ξεκαθάρισε, ωστόσο, ότι στην επιτροπή της Βουλής κατέθεσαν όσοι έπρεπε να καταθέσουν και υπερασπίστηκε το νομοθετικά προβλεπόμενο απόρρητο για το ζήτημα των υποκλοπών.

Από την πλευρά του, ο κ. Συντυχάκης χαρακτήρισε εμπαιγμό το καλάθι του νοικοκυριού, κατηγόρησε την Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά και τις Ελληνικές κυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ για την επιλογή της απολιγνιτοποίησης και του χρηματιστηρίου Ενέργειας και κάλεσε τους Εργαζόμενους να συμμετέχουν μαζικά στην απεργιακή κινητοποίηση της 9ης Νοέμβρη.

Στο δεύτερο μέρος της εκπομπής, συνομιλήσαμε με έναν Έλληνα που έζησε ως ομογενής 23 ολόκληρα χρόνια στη Βραζιλία. Ο Αντώνης Μιχαήλ, που τον τελευταίο καιρό ζει με τη σύζυγο και το παιδί του στη Μήλο, μίλησε για τις τεράστιες κοινωνικές και οικονομικές ανισότητες, την κατάσταση στις φαβέλες και την Εγκληματικότητα, εκφράζοντας την απαισιοδοξία του ότι όλα αυτά δεν πρόκειται να αλλάξουν, οποιοσδήποτε και αν ανέβει στην Εξουσία.

Η εκπομπή έκλεισε, όπως πάντα, με τις διεθνείς και Βαλκανικές ειδήσεις από την Ιβάνα Τζόρτζεβιτς και τις αθλητικές ειδήσεις με την Αντιγόνη Δρακάτου.

σχετικα ondemand