Πάρε τον Χρόνο σου Προκόπης Αγγελόπουλος
0:00
0:00 LIVE
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 211 +30 210 6066 815 - 6 thevoiceofgreece@ert.gr

Πάρε τον Χρόνο σου, Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου 2022

Δύο πολύ σημαντικές συνεντεύξεις φιλοξένησε η εκπομπή, με τον Προκόπη Αγγελόπουλο εκτάκτως στο στούντιο, 9-10 το πρωί. Στο πρώτο μέρος, η δικηγόρος Αριάδνη Νούκα κλήθηκε να εξηγήσει στους ακροατές και τις ακροάτριες της Φωνής της Ελλάδας τι συμβαίνει με τα στεγαστικά δάνεια και τα funds στα οποία έχει μεταβιβαστεί ένα μεγάλο μέρος τους. Ποιοι είναι οι κίνδυνοι για τους δανειολήπτες και ποια τα νομικά τους όπλα απέναντι στις απρόσωπες εταιρείες που επιδιώκουν, όπως υποστηρίζει η ίδια, να έχουν το μεγαλύτερο δυνατό κέρδος με την κατάσχεση και τον εκπλειστηριασμό τους.

Στο δεύτερο μέρος της εκπομπής, η κα Μαρία Βαμβούρη, καθηγήτρια φιλόλογος που ζει και εργάζεται στην Ελβετία, μίλησε για την εμπειρία της από τη διδασκαλία της Αρχαίας Ελληνικής γλώσσας σε Ελβετούς μαθητές Λυκείου που την έχουν επιλέξει γιατί αγαπούν την Ελλάδα και τον Πολιτισμό της. Μίλησε, επίσης, για το βιβλίο της που είναι η επιμέλεια της έκδοσης της λογοτεχνικής απόδοσης της Αντιγόνης του Σοφοκλή έτσι όπως παρουσιάστηκε το 1965 στον Λυκαβηττό με τη μετάφραση του αξεπέραστου Γιάννη Ρίτσου, το ιστορικό και κοινωνικό πλαίσιο μέσα στο οποίο ανέβηκε, αλλά και τη σχέση των συντελεστών, που αποτελούσαν μεγάλα ονόματα του πνευματικού κόσμου της εποχής, με διαφορετικές, ωστόσο, αφετηρίες και ιδεολογικές θέσεις. Ονόματα όπως η Άννα Συνοδινού, που ήταν ο άνθρωπος που πάλεψε με τη γραφειοκρατία για να κατασκευαστεί το θέατρο στον Λυκαβηττό και συμβιβάστηκε με τη δημιουργία μια λυόμενης κατασκευής, ο σκηνοθέτης Γιώργος Σεβαστίκογλου, ο Τάσος Λιγνάδης που έκανε τη μετάφραση, ο χαράκτης Τάσος που επιμελήθηκε τα κοστούμια.

σχετικα ondemand