Πάρε τον Χρόνο σου Προκόπης Αγγελόπουλος
0:00
0:00 LIVE
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 211 +30 210 6066 815 - 6 thevoiceofgreece@ert.gr

Πάρε τον Χρόνο σου, Πέμπτη, 20 Οκτωβρίου

Η πρώτη εκπομπή ΠΑΡΕ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΣΟΥ Ο Προκόπης Αγγελόπουλος, με σταθερό συνοδοιπόρο τον Χρήστο Παγώνη, αλλά και την Κατερίνα Χούμπα στη δημοσιογραφική παραγωγή, ξεκίνησε με την Επικαιρότητα και τον σχολιασμό της, τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων και συνέχισε με τις συνεντεύξεις του βουλευτή Ημαθίας της Ν.Δ., Αναστάσιο Στεργίου-Μπαρτζώκα και της βουλευτή Φλώρινας του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Πέτης Πέρκα.

Στη δεύτερη ώρα, συνομιλήσαμε με την κα Νίκη Μοσχοβάκη – Φιλιππίδου, παιδοψυχολόγο, συνεργάτη της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Ασύλου για την Παιδική Προστασία, για τα παιδιά και τους γονείς και πως πρέπει να αντιμετωπίζουν τις σκληρές ειδήσεις που μεταδίδονται καθημερινά από τα βραδινά δελτία της τηλεόρασης, κάποιες από τις οποίες αφορούν ακόμη και σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων, όπως η υπόθεση του Κολωνού. Επίσης, πληροφορηθήκαμε τα τελευταία νέα σχετικά με τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα, που περνούν στην Ευρώπη για να βρουν μια καλύτερη ζωή, αλλά, πολλές φορές, πέφτουν θύματα εκμετάλλευσης από κυκλώματα trafficking. όπως είπε η κα Μοσχοβάκη, σχεδόν στην πλειοψηφία τους, τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα, που αποτελούν το 4% των προσφύγων και μεταναστών που περνούν στην Ευρώπη, γίνονται αντικείμενο εκμετάλλευσης από κυκλώματα.

Αμέσως μετά, συνδεθήκαμε με Μπανγκόκ και μιλήσαμε με τον Αλέξανδρο Ράλλη, που μαζί με τον αδερφό του Αχιλλέα, και οι δύο αθλητές του τζούντο, έφυγαν από την Καστοριά, το 2004 και βρέθηκαν στην Ταϊλάνδη, για να δοκιμάσουν την τύχη τους στην Εστίαση, με πολύ μεγάλη επιτυχία, όπως αποδείχτηκε.

Στο τελευταίο μέρος, η Ιβάνα Τζόρτζεβιτς μας μετέφερε όλη την Επικαιρότητα από τον Διεθνή χώρο και τα Βαλκάνια και η εκπομπή έκλεισε με την Αντιγόνη Δρακάτου και την αθλητική Επικαιρότητα.

σχετικα ondemand