Οι Έλληνες Τζαζίστες Πανταζής Τσάρας
0:00
0:00 LIVE
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 211 +30 210 6066 815 - 6 thevoiceofgreece@ert.gr

Stathis Anninos Trio στους “Έλληνες Τζαζίστες” | 26.05.2023

Στις 10 το βράδυ της τελευταίας Παρασκευής του Μαΐου, άλλη μια συνάντηση με τους μουσικούς της Ελληνικής τζαζ σκηνής του χτες, του σήμερα και του αύριο φιλοξενήθηκαν στο στούντιο Β της ΕΡΑ και των Μουσικών Συνόλων, από τον Πανταζή Τσάρα και την εκπομπή «Έλληνες Τζαζίστες στη Φωνή της Ελλάδας».

Το τρίο του πολυδιάστατου πιανίστα, συνθέτη και αυτοσχεδιαστή Στάθη Άννινου μαζί με τους χαρισματικούς Κωστή Πατσιώτη – κοντραμπάσο- και Γιώργο Κωστελέτο –ντραμς- ερμήνευσαν  ακυκλοφόρητες και επιλεγμένες μουσικές από το προσωπικό άλμπουμ του πιανίστα «Anthology» [2021], καθώς και διασκευές πάνω σε αγαπημένα μουσικά θέματα, από ένα ευρύ μουσικό φάσμα.

Η μουσική του τρίο είναι τόπος συνύπαρξης διαφορετικών μουσικών κόσμων και ήχων, εμπνευσμένων από την κλασική μουσική, το ευρωπαϊκό ιδίωμα της τζαζ, την αυτοσχεδιαστική μουσική αλλά και ιδιώματα από το ηχητικό τοπίο της Μεσογείου. Στοιχεία που αποκρυσταλλώνονται και εκφράζονται μέσα σ’ έναν συμπαγή ήχο, πλούσιο σε αντιθέσεις, με μια μάλιστα  κινηματογραφική, πολλές φορές, αίσθηση.
Τ’ αυτιά σας εδώ!!

Επιμέλεια – Παρουσίαση: Πανταζής Τσάρας.

Ηχοληψία: Κώστας Γιαννακόπουλος.

Μοντάζ: Αργύρης Παντελιάδης.

σχετικα ondemand