Το Καφενείο της Φωνής Άγγελος Σταθόπουλος
0:00
0:00 LIVE
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 211 +30 210 6066 815 - 6 thevoiceofgreece@ert.gr

Το Καφενείο της Φωνής της Ελλάδας 12-06-2022

Ο Γιάννης Λεμπέσης γεννήθηκε το 1956 σε ένα μικρό ορεινό χωριό της Εύβοιας, τον Κρεμαστό. Ήταν άριστος μαθητής και αθλητής στο δημοτικό και στο γυμνάσιο. 

 Το 1975 μπήκε με εξετάσεις στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και τον Ιούνιο του 1981 πήρε το πτυχίο του. Όμως, η μουσική ήταν το πάθος του. Γι’ αυτό από πολύ μικρός σκάρωνε μόνος του τα αυτοσχέδια όργανα και προσπαθούσε να παίξει. Από τα 8 του χρόνια ήταν ψάλτης και έτσι τα βυζαντινά ακούσματα ριζώθηκαν μέσα του. Ο Γιάννης Λεμπέσης παράλληλα με τις σπουδές του, γνώρισε από τους παλιούς τα μυστικά του μπουζουκιού και του λαϊκού τραγουδιού και γι’ αυτό όσα χρόνια φοιτούσε, έπαιζε και τραγουδούσε σε ταβερνάκια της Αθήνας και του Πειραιά. Εκείνη την εποχή γνώρισε τους περισσότερους από τους θρύλους του ρεμπέτικου που είχαν απομείνει, με τους οποίους αργότερα συνεργάστηκε στο πάλκο, σε μαγαζιά και σε συναυλίες. 

Εκείνο που χαρακτηρίζει τον Γιάννη Λεμπέση είναι το ιδιαίτερο χρώμα στο παίξιμο και το τραγούδι και η ποιότητα στο στίχο και την μουσική του. Πιστεύει πάντα στις ζωντανές εμφανίσεις και έχει καθιερώσει τον φυσικό ήχο στο πάλκο που εμφανίζεται.