Της Ψυχής μου το Χώμα Άγγελος Σταθόπουλος
0:00
0:00 LIVE
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 211 +30 210 6066 815 - 6 thevoiceofgreece@ert.gr

Της Ψυχής Μου Το Χώμα με τον Άγγελο Σταθόπουλο | 12.08.2022

Ο σκηνοθέτης Μπάμπης Τσόκας μίλησε για την τελευταία του ταινία «Θυσία» στη Φωνή της Ελλάδας στην εκπομπή «Της Ψυχής μου το Χώμα» 

Γεννημένος στην Πρέβεζα,  μαθητής του Ινγκμαρ Μπέργκμαν, ο Μπάμπης Τσόκας, ζει και διαπρέπει για πάνω από 40 χρόνια ως σκηνοθέτης στη Σουηδία, έχοντας δημιουργήσει πάνω από 1.000 ταινίες.  

 Φοίτησε στην Ανωτέρα Κρατική Σχολή Θεάτρου και Κινηματογράφου της Σουηδίας και στη συνέχεια έγινε καθηγητής και αργότερα διευθυντής στην εν λόγω Σχολή την οποία είχε διευθύνει και ο Μπέργκμαν. Ο Μπάμπης Τσόκας είναι αναγνωρισμένος και καθιερωμένος σκηνοθέτης με αμέτρητες ταινίες στο Σουηδικό κινηματογράφο, στη Σουηδική τηλεόραση και αμέτρητες σκηνοθεσίες στο Σουηδικό θέατρο. Ο Ελληνοσουηδός σκηνοθέτης συστήθηκε στη Μεσσηνία αρχικά μέσα από το ντοκιμαντέρ του «Δρόμοι της Ελιάς», ενώ ακολούθησαν οι ταινίες του για τον Πέτρο Θέμελη και τη Μαρία Κάλλας, για το αφιέρωμα του στον αληθινό Ζορμπά, φτάνοντας στο σήμερα μέσα από την νέα του ταινία για την Πρέβεζα, “Η ΘΥΣΙΑ”  “Η ΘΥΣΙΑ” αναφέρεται σε μια οικογένεια που ζούσε το 1912 που αρχίζει (η ταινία) μέχρι και σήμερα. Πρόκειται για μια τραγωδία και αναφέρεται στην ιστορία της Πρέβεζας και της Ελλάδος. Το βιβλίο (Το ρολόι μέσα στο σύννεφο) έχει γράψει ο φίλος μου Απόστολος Τάσσης και είχαμε μια πάρα πολύ καλή συνεργία όπου πάνω σε αυτό το βιβλίο στηρίζεται και το σενάριο της ταινίας που γράψαμε πάλι μαζί». Δήλωσε για την ταινία στο PrevezaBest ο σκηνοθέτης.

σχετικα ondemand