Πρόσκληση σε Γεύμα Ελένη Καραλή
0:00
0:00 LIVE
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 211 +30 210 6066 815 - 6 thevoiceofgreece@ert.gr

Η εκπομπή Πρόσκληση σε Γεύμα πάει Eurovision! | 10.05.2023

Με τη Eurovision πλέον να βρίσκεται σε εξέλιξη, η εκπομπή της Φωνής της Ελλάδας «Πρόσκληση σε γεύμα» με την Ελένη Καραλή ήταν αφιερωμένη στο Διαγωνισμό συναντώντας την αρχηγό της κυπριακής αποστολής Εύη Παπαμιχαήλ και το δίδυμο των παρουσιαστών του 67ου διαγωνισμού της Eurovision για τον δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα της Κύπρου Μελίνα Καραγεωργίου και Αλέξανδρο Ταραμουντά.

Η Εύη Παπαμιχαήλ, η κυρία της κυπριακής τηλεόρασης, εργάζεται εδώ και πολλά χρόνια στο ΡΙΚ αναλαμβάνοντας κατά καιρούς δικές της ραδιοφωνικές αλλά και τηλεοπτικές εκπομπές όπως το  “Ματιές στον κόσμο” και “Με το πέρασμα του χρόνου” είναι όμως γνωστή κυρίως σαν αρχηγός της Κυπριακής αποστολής στην Eurovision από το 2007 και επίσημος σχολιαστής της Eurovision στην Κύπρο από το 1991 μέχρι το 2006. Η κα Παπαμιχαήλ έχει μια ενδιαφέρουσα ιστορία να αφηγηθεί για κάθε χώρα διεξαγωγής του διαγωνισμού.

Η Μελίνα Καραγεωργίου είναι δημοσιογράφος και παρουσιάστρια Ειδήσεων του ΡΙΚ. Ασχολείται και αγαπά τη Γιουροβίζιον από παιδί. Έκανε σχολιασμούς και ανταποκρίσεις την περίοδο 2008-2016. Έχει σπουδάσει επικοινωνία και ΜΜΕ, αλλά και διοίκηση ανθρώπινων πόρων. Μέσα από το Πρώτο Πρόγραμμα του ΡΙΚ, παρουσιάζει μια εκπομπή με θεματολογία από το διαγωνισμό, με τίτλο “Europhoria”.

Ο Αλέξανδρος Ταραμουντάς σπούδασε πολυμέσα, γραφικές τέχνες και διαφήμιση. Εργάζεται  στην τηλεόραση από το 2016 ως δημοσιογράφος (alpha, omega).
Στον Β΄ Ημιτελικό, ο Κυπριακής καταγωγής Andrew Lambrou, θα διαγωνιστεί με το τραγούδι με τίτλο “Break A Broken Heart”. O 24χρονος Andrew Lambrou γεννήθηκε και ζει στην Αυστραλία, με την οικογένειά του να έχει Ελληνο-κυπριακή καταγωγή (από την Πάφο και τη Λήμνο).  Ασχολείται με το τραγούδι από πολύ μικρή ηλικία.

Η τηλεψηφοφορία θα είναι ανοιχτή για το κοινό των χωρών που συμμετέχουν στον συγκεκριμένο ημιτελικό, και μπορούν να ψηφίζουν με τον κωδικό 8 την Ελλάδα και κωδικό 6 την Κύπρο.

Επιμέλεια-Παρουσίαση: Ελένη Καραλή.

σχετικα ondemand