Πρόσκληση σε Γεύμα Ελένη Καραλή
0:00
0:00 LIVE
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 211 +30 210 6066 815 - 6 thevoiceofgreece@ert.gr

Πρόσκληση σε Γεύμα, με την Ελένη Καραλή | 12.04.2023

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνοαμερικανικών Σωματείων Νέας Αγγλίας (Βοστώνη, ΗΠΑ), Βασίλειος Καυκάς, ήταν καλεσμένος στη Φωνή της Ελλάδας και στην εκπομπή «Πρόσκληση σε γεύμα» που επιμελείται και παρουσιάζει η Ελένη Καραλή, τη Μεγάλη Τετάρτη 12 Απριλίου 2023, στις 16.00 ώρα Ελλάδας.

Με καταγωγή από το Σιμόπουλο Ηλείας, ο μικρότερος από τα τέσσερα αγόρια της οικογένειας, μετανάστευσε στις ΗΠΑ, στο Lowell της Μασσαχουσέτης, τον Νοέμβριο του 1975, όταν ήταν μαθητής της 6ης Τάξης Γυμνασίου. Ακολούθησε σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Lowell όπου αποφοίτησε με πτυχίο Bachelor στις Πολιτικές και Οικονομικές Επιστήμες. Τον Μάϊο του 2005 εξελέγη για πρώτη φορά πρόεδρος της Ομοσπονδίας της Βοστώνης.  Παράλληλα, είναι πρόεδρος και του Πανηλειακού Συλλόγου Νέας Αγγλίας.
Τον Δεκέμβριο του 1999 πρωτοστάτησε και πέρασε ψήφισμα της Ολομέλειας 720 αντιπροσώπων της Παγκόσμιας Ελληνικής Ομογένειας, όπου απαίτησε από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή να διεξαχθεί ολυμπιακό άθλημα στην Αρχαία Ολυμπία, την κοιτίδα των Ολυμπιακών Αγώνων. Με τη συμβολή των Ελλήνων και φιλελλήνων μέσα σε ένα μήνα συγκεντρώθηκαν 12 εκατομμύρια υπογραφές. Αποτέλεσμα ήταν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 στην Αθήνα να γίνει τα προκριματικά και στα τελικά το άθλημα της σφαιροβολίας στο αρχαίο στάδιο της Αρχαίας Ολυμπίας.
Ο Βασίλης Καυκάς, μας ανέπτυξε τις πλούσιες δράσεις της Ομοσπονδίας Ελληνοαμερικανικών σωματείων Νέας Αγγλίας εν όψει του Πάσχα αλλά και γενικότερα τις δράσεις οι οποίες θα λάβουν χώρα από τις 17 Απριλίου μέχρις τις 30 Απριλίου. Στις 17 Απριλίου η αυλαία ανοίγει με τη διοργάνωση για πρώτη φορά εκδήλωσης αφιερωμένη στη νεολαία της Βοστώνης, Έλληνες και μη. Ως γνωστόν η Βοστώνη είναι η μεγαλύτερη «φοιτητούπολη» της Αμερικής, με κάποια από τα κορυφαία Πανεπιστήμια του κόσμου να βρίσκονται εκεί πχ Harvard, MIT κτλ. Επίσης, ο Βασίλης Καυκάς μας μίλησε για την 27η ελληνική παρέλαση στη Βοστώνη για την ημέρα της Ελληνικής ανεξαρτησίας η οποία θα γίνει στις 30 Απριλίου και συμπίπτει με τους εορτασμούς των 40 ετών από την ίδρυση της Ομοσπονδίας. Αξίζει να σημειωθεί πως για πρώτη φορά φέτος άλλαξε η διαδρομή της παρέλασης, ο τερματισμός και η ύψωση της ελληνικής σημαίας θα γίνει μπροστά από το ανακαινισμένο Δημαρχείο της Βοστώνης όπου και θα ακολουθήσει γλέντι με παραδοσιακή ελληνική μουσική.


Επιμέλεια-παρουσίαση: Ελένη Καραλή
Μετάδοση: Μεγάλη Τετάρτη 12 Απριλίου 2023, 16:00 ώρα Ελλάδας

σχετικα ondemand