Πρόσκληση σε Γεύμα Ελένη Καραλή
0:00
0:00 LIVE
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 211 +30 210 6066 815 - 6 thevoiceofgreece@ert.gr

Πρόσκληση σε Γεύμα, με την Ελένη Καραλή | 05.04.2023

Ο Μητροπολίτης Αχαΐας, κ. Αθανάσιος Χατζόπουλος, Διευθυντής του Γραφείου της Αντιπροσωπείας της Εκκλησίας της Ελλάδος στην Ευρωπαϊκή Ένωση στις Βρυξέλλες ήταν καλεσμένος στη Φωνή της Ελλάδας, στην εκπομπή «Πρόσκληση σε γεύμα» που επιμελείται και παρουσιάζει η Ελένη Καραλή, την Τετάρτη 5 Απριλίου 2023 στις 16:00, ώρα Ελλάδας.

Η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος εξέλεξε τον Αρχιμανδρίτη κ. Αθανάσιο Χατζόπουλο ως Βοηθό Επίσκοπο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, στις 13 Οκτωβρίου 2000, απονέμοντάς του τον τίτλο της πάλαι ποτέ διαλαμψάσης Επισκοπής Αχαΐας και διορίζοντάς τον Διευθυντή του Γραφείου της Αντιπροσωπείας της Εκκλησίας της Ελλάδος στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Την 31η Αυγούστου 2007, έπειτα από γραπτή πρόταση του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κυρού Χριστοδούλου, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος τον ανύψωσε σε Τιτουλάριο Μητροπολίτη Αχαΐας.

Υπήρξε καθηγητής στο Οικουμενικό Ινστιτούτο του Bossey και καθηγητής του Ορθόδοξου Ινστιτούτου Μεταπτυχιακών Σπουδών στο Chambesy της Γενεύης, ενώ δίδαξε και στην Ορθόδοξη Θεολογική Ακαδημία της Αλβανίας. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Βυζαντινών και Νεοελληνικών Σπουδών και της Θεολογικής Σχολής της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει συγγράψει και δημοσιεύσει άρθρα και επιστημονικές μελέτες  μεταξύ των οποίων:  “Two outstanding cases of Byzantine Spirituality : the Macarian Homilies and Symeon the New Theologian”.

σχετικα ondemand