Πρόσκληση σε Γεύμα Ελένη Καραλή
0:00
0:00 LIVE
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 211 +30 210 6066 815 - 6 thevoiceofgreece@ert.gr

Πρόσκληση σε Γεύμα, με την Ελένη Καραλή | 29.03.2023

Την Τετάρτη, 29 Μαρτίου 2023, στις 16:00 ώρα Ελλάδας, η Ελένη Καραλή υποδέχθηκε στη Φωνή της Ελλάδας, στην εκπομπή «Πρόσκληση σε γεύμα», τον Βασίλη Κώτση και έκανε μαζί του ένα ταξίδι στην κάτω Ιταλία (και όχι μόνο). Ο Ελληνοαυστραλός βραβευμένος σκηνοθέτης, συγγραφέας,  δημοσιογράφος αγαπά τον Ελληνισμό και είναι πολίτης του κόσμου, καθώς έχει επιλέξει να ταξιδεύει συνεχώς στις ελληνικές κοινότητες σε κάθε ήπειρο. Σπίτι του είναι η Λέσβος, αλλά και το Λονδίνο, η Βραζιλία και το Σίδνεϋ.

Ο Βασίλης Κώτσης μας εξήγησε γιατί στο Πανεπιστήμιο Macquarie ερωτεύτηκε ξανά την ελληνική καταγωγή του, ενώ όταν ήταν παιδί βίωσε τον ρατσισμό και επέλεξε να μη συνεχίσει τις σπουδές του στην ελληνική γλώσσα. Μίλησε για τα ντοκιμαντέρ που δημιούργησε για την Κάτω Ιταλία, που προβάλλονται σ’ όλη την Αυστραλία. Κάποια από τα έργα του (ταινίες μικρού μήκους και ντοκιμαντέρ) έχουν κερδίσει βραβεία σε φεστιβάλ κινηματογράφου χαμηλού προϋπολογισμού, ενώ οι προβολές των ταινιών του στο Σίδνεϋ γίνονται sold out.

Επόμενος σταθμός το νέο του ιστορικό μυθιστόρημα «The Aegean Seven Take Back The “Elgin” Stolen Marbles», που αφηγείται την αρπαγή των γλυπτών του Παρθενώνα από τον λόρδο Έλγιν και διαδραματίζεται στις αρχές του 1800, λίγο πριν την επανάσταση.

Στην εκπομπή μίλησε ακόμη ο Pandeleone Danilo, μουσικός και πρόεδρος της Ελληνικής Εβδομάδας (Ddomani Greko).

σχετικα ondemand