Πρόσκληση σε Γεύμα Ελένη Καραλή
0:00
0:00 LIVE
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 211 +30 210 6066 815 - 6 thevoiceofgreece@ert.gr

Ακούστε την εκπομπή “Πρόσκληση σε γεύμα” με την Ελένη Καραλή | 04.01.2023 16.00

Η Φωνή της Ελλάδας και η εκπομπή «Πρόσκληση σε γεύμα» που επιμελείται και παρουσιάζει η Ελένη Καραλή, έκανε ποδαρικό στον καινούριο χρόνο, την Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2023 στις 16:00, παρέα με δυο νέους Ελληνοαυστραλούς, τον Κωνσταντίνο Κοτσιάνη και τον Παναγιώτη Γιασουμή.

Οι δύο νέοι αντιπροσωπεύοντας το νέο αίμα των Ελλήνων στη μακρινή Αυστραλία έστειλαν τις ευχές τους για το νέο χρόνο, μεταφέροντάς μας στην καλοκαιρινή Αυστραλία και αφηγήθηκαν πως πέρασαν στο εκπαιδευτικό τους ταξίδι στην Ελλάδα το περασμένο καλοκαίρι.

Η γενική γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του υπουργείου Εξωτερικών σε συνεργασία με την ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης, τη Χ.Α.Ν.Θ., με τη στήριξη του υπουργείου Πολιτισμού, διοργάνωσαν αυτό το πρόγραμμα φιλοξενίας νεολαίας Απόδημου Ελληνισμού από την Αυστραλία, στη Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδα, από τις 9 έως τις 20 Ιουλίου 2022. Το πρόγραμμα φιλοξενίας περίπου 40 νέων από την Αυστραλία πραγματοποιήθηκε ξανά μετά από 20 χρόνια και έχει στόχο την επανασύνδεση των νέων ομογενών με τις ρίζες τους, τη σύσφιξη των δεσμών με τη χώρα καταγωγής τους και την ενίσχυση της εθνικής τους ταυτότητας.

Ο Κωνσταντίνος και ο Παναγιώτης μας μίλησαν για αυτό το ταξίδι που στάθηκε η αφορμή να έρθουν σε επαφή με την ελληνική φιλοξενία, αλλά και να αποκτήσουν φίλους σε κάθε γωνιά της Ελλάδας. Ήταν μια εμπειρία ζωής, εκπλήρωσαν ένα όνειρό τους να έρθουν κοντά με τις ρίζες τους. Επίσης, μας μίλησαν για το σύλλογο «Greek Youth Generator» που έχουν ιδρύσει στη Μελβούρνη οι νέοι 18-29 ετών με όραμα την εδραίωση της ελληνικής κουλτούρας, της ελληνικής ιστορίας και του ελληνικού πολιτισμού στη Μελβούρνη μέσα από πρωτότυπα έργα τέχνης όπως τα γκράφιτι.

Επιμέλεια-Παρουσίαση: Ελένη Καραλή.

σχετικα ondemand