Πρόσκληση σε Γεύμα Ελένη Καραλή
0:00
0:00 LIVE
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 211 +30 210 6066 815 - 6 thevoiceofgreece@ert.gr

Ακούστε την εκπομπή “Πρόσκληση σε γεύμα” με την Ελένη Καραλή | 08.10.2022 16:00

Το Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2022 και ώρα Ελλάδας 16:00, η Φωνή της Ελλάδας και η εκπομπή «Πρόσκληση σε γεύμα» ταξίδεψαν στην Πορτογαλία με τον ξεναγό Victor Santos.

Ο Victor Santos γεννημένος στο Αμβούργο της Γερμανίας από γονείς Πορτογάλους, έκανε σπουδές στον Τουρισμό και την Τουριστική Πληροφόρηση και είναι επίσημος ξεναγός πάνω από 20 χρόνια.

Ερωτεύτηκε την Ελλάδα όταν ως μαθητής Λυκείου επισκέφθηκε τη χώρα μας, και έκτοτε μελέτησε την ιστορία της και έμαθε την ελληνική γλώσσα μόνος του! Υιοθέτησε την Ελλάδα ως πατρίδα της καρδιάς του και θεωρεί πως χρονιά χωρίς να την επισκεφθεί είναι χαμένη χρονιά.

Ο Victor μας ξενάγησε στην Πορτογαλία, τον κρυμμένο θησαυρό της Ευρώπης. Μας μίλησε για τα μνημεία της Πορτογαλίας που έχουν χαρακτηριστεί Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς από την Ουνέσκο, για την Πορτογαλική γαστρονομία, τον πολιτισμό, την κουλτούρα και την ιδιόμορφη γεωγραφία της χώρας.

Μας παρότρυνε να δούμε το ελληνικό ντοκιμαντέρ «Τη νύχτα που ο Φερνάντο Πεσσόα συνάντησε τον Κωσταντίνο Καβάφη» και ανάλυσε τι συνδέει την Ελλάδα με την Πορτογαλία.

Επιμέλεια-Παρουσίαση: Ελένη Καραλή.  

σχετικα ondemand