Πρόσκληση σε Γεύμα Ελένη Καραλή
0:00
0:00 LIVE
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 211 +30 210 6066 815 - 6 thevoiceofgreece@ert.gr

Ακούστε την εκπομπή “Πρόσκληση σε γεύμα” με την Ελένη Καραλή | 24.09.2022 16:00

Το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2022 και ώρα Ελλάδας 16:00, η Φωνή της Ελλάδας και η εκπομπή «Πρόσκληση σε γεύμα» υποδέχτηκαν τον παγκόσμια διακεκριμένο χαρτογράφο εγκεφάλου, καθηγητή Γιώργος Παξινός (George Paxinos), με αφορμή την παρουσίαση του πρώτου μυθιστορήματός του  «A River Divided / Ο Αμαζόνιος ανάμεσά μας» στην Αθήνα τον Οκτώβριο.

Ποιοι είναι οι επιβαρυντικοί παράγοντες για τις εκφυλιστικές ασθένειες όπως η άνοια, το πάρκινσον, το αλτσχάιμερ; Ποιοι είναι οι τρόποι πρόληψης ή καλύτερης αντιμετώπισης της νόσου; Συμβουλές προς τους ανθρώπους οι οποίοι στο περιβάλλον τους έχουν ασθενείς. Αν θέλετε να μάθετε τις απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα και όχι μόνο, συντονιστείτε στη Φωνή της Ελλάδας!

Ο Γιώργος Παξινός τελείωσε το γυμνάσιο στην Ιθάκη και ολοκλήρωσε το πτυχίο του στο UC Berkeley και το διδακτορικό του στο Πανεπιστήμιο McGill. Συγγραφέας του βιβλίου «Ο εγκέφαλος του αρουραίου σε στερεοταξικές συντεταγμένες» έχει τις περισσότερες αναφορές στην νευροεπιστήμηΈχει εκδώσει άλλα 59 βιβλία για τη δομή του εγκεφάλου των ανθρώπων και των πειραματόζωων και έχει ανακαλύψει περισσότερες περιοχές του εγκεφάλου από οποιονδήποτε άλλο στην ιστορία. Έχει τιμηθεί με πολλές διακρίσεις και είναι αντεπιστέλλον μέλος της Ακαδημίας Αθηνών και της Αυστραλιανής Ακαδημίας Επιστημών.

Επιμέλεια-Παρουσίαση: Ελένη Καραλή

σχετικα ondemand