Πρόσκληση σε Γεύμα Ελένη Καραλή
0:00
0:00 LIVE
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 211 +30 210 6066 815 - 6 thevoiceofgreece@ert.gr

Ακούστε την εκπομπή “Πρόσκληση σε γεύμα” με την Ελένη Καραλή | 10.09.2022 16:00

Το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2022 και ώρα Ελλάδας 16:00-17:00, η Φωνή της Ελλάδας και η εκπομπή «Πρόσκληση σε γεύμα» ταξίδεψαν στη Βοστώνη και στην Καλαμάτα.

Ο Δήμος Καλαμάτας και το Λόουελ Μασαχουσέτης προχώρησαν σε αδερφοποίηση. Στην εκπομπή και την Ελένη Καραλή μίλησε ο Δήμαρχος της Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος, παραθέτοντας τους λόγους που οδήγησαν στην απόφαση αδελφοποίησης.

Ο πρώην Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στη Βοστώνη,  Στράτος Ευθυμίου, ο οποίος συνέβαλε για την επαναφορά της απευθείας πτήσης Αθήνα – Βοστώνη, μίλησε για την προοπτική επενδύσεων και τις δυνατότητες συνεργασιών που ανοίγει η αδερφοποίηση Καλαμάτας – Λόουελ.

Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνοαμερικανικών Σωματείων Νέας Αγγλίας, Βασίλειος Καυκάς, ένας από τους «ηθικούς αυτουργούς» της αδελφοποίησης μίλησε για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε, τις ομοιότητες των δύο πόλεων και κυρίως τις ευκαιρίες που ανοίγονται μέσα από την κοινή βούληση συνεργασίας, αδελφοσύνης και αλληλεγγύης.

Τέλος, στην εκπομπή μίλησε ο κοσμήτορας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, καθηγητής Νίκος Ζαχαρίας, ο οποίος εκτίμησε ότι υπάρχουν πολλά περιθώρια συνεργασίας στον τομέα της Εκπαίδευσης καθώς τα μεγαλύτερα Πανεπιστήμια του κόσμου βρίσκονται στη Βοστώνη και όπως χαρακτηριστικά είπε «έστω και ένα παιδί να επωφεληθεί σπουδάζοντας σε Πανεπιστήμιο των ΗΠΑ είναι πολύ σημαντικό».

Αναμένεται στις 23 Σεπτεμβρίου 2022 επίσκεψη αντιπροσωπείας της πόλης του Λόουελ στην Καλαμάτα ώστε να ολοκληρωθεί η β’ φάση της αδελφοποίησης και να επισφραγιστεί η εν λόγω συνεργασία ενίσχυσης της εξωστρέφειας.Remaining Time-0:00FullscreenMute

Επιμέλεια-Παρουσίαση: Ελένη Καραλή.

σχετικα ondemand