Πρόσκληση σε Γεύμα Ελένη Καραλή
0:00
0:00 LIVE
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 211 +30 210 6066 815 - 6 thevoiceofgreece@ert.gr

Ακούστε την εκπομπή “Πρόσκληση σε γεύμα” με την Ελένη Καραλή | 17.09.2022 16:00

Το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2022 και ώρα Ελλάδας 16:00-17:00, η Φωνή της Ελλάδας και η εκπομπή «Πρόσκληση σε γεύμα» με την Ελένη Καραλή ταξίδεψαν στη Μελβούρνη και στην Καλαμάτα.

Από τη μεταπολεμική μαζική μετανάστευση, το Darebin στη Μελβούρνη της Αυστραλίας φιλοξενεί μια μεγάλη και ζωντανή ελληνική κοινότητα, συμπεριλαμβανομένων πολλών μεταναστών από την Καλαμάτα και τη Μεσσηνία.

Στη εκπομπή μίλησαν:

Η Lina Messina δήμαρχος του Darebinμε καταγωγή από τη Σικελία, μας μίλησε για την αγάπη που έχει  για την Ελλάδα, και την υποστήριξή της στην πρωτοβουλία ονοματοδοσίας ενός δρόμου δίπλα στο κτίριο της Παμμεσσηνιακής Αδελφότητας «Παπαφλέσσας» ως «Καλαμάτα Πλέις». Ο δήμαρχος της Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπoυλος, εξέφρασε τη χαρά του για την ονοματοδοσία του δρόμου στη μακρινή Μελβούρνη ελπίζοντας αυτό να συνεχίσει και σε άλλα μέρη του κόσμου. Τόνισε, πως όπου και να είμαστε πρέπει να έχουμε την Ελλάδα και τον ελληνισμό στην καρδιά μας και να είναι η πυξίδα μας. Μίλησαν επίσης: Ο αντιπρόεδρος της Αδελφότητας «Παπαφλέσσας» Γιώργος Μαστρογιαννόπουλος. Η Έμιλι Δημητριάδη, δημοτική σύμβουλος του Ντέρμπιν. Η Μαίρη Τσαγανά, υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων της Πανμεσσηνιακής Αδελφότητας Παπαφλέσσας και ο Σωτήρης Σωτηρόπουλος, έμπειρος δημοσιογράφος στη Μελβούρνη.

Η τελετή για την ονοματοδοσία του δρόμου θα πραγματοποιηθεί στις 22 Οκτωβρίου στη Μελβούρνη, παρουσία του Δημάρχου Καλαμάτας.

Επιμέλεια-Παρουσίαση: Ελένη Καραλή.

σχετικα ondemand