Πρόσκληση σε Γεύμα Ελένη Καραλή
0:00
0:00 LIVE
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 211 +30 210 6066 815 - 6 thevoiceofgreece@ert.gr

Ακούστε την εκπομπή “Πρόσκληση σε γεύμα” με την Ελένη Καραλή | 18.06.2022

Το Σάββατο 18 Ιουνίου 2022 και ώρα Ελλάδας 16:00-17:00,η Φωνή της Ελλάδας και η εκπομπή «Πρόσκληση σε γεύμα» φιλοξένησε τον Αναστάσιο Παπαλαζάρου, ο οποίος ζει μεταξύ Ελλάδας και Καναδά. Ο Αναστάσιος Παπαλαζάρου είναι Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, πτυχιούχος και διδάκτορας του Τμήματος Επιστήμης Διαιτολογίας-Διατροφής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου.

Το προσωπικό του ενδιαφέρον τόσο ερευνητικά όσο και επαγγελματικά επικεντρώνεται στην αντιμετώπιση της παχυσαρκίας και είναιαπό τους πρώτους διαιτολόγους στην Ελλάδα που ασχολήθηκε με την επίδραση της τροποποίησης συμπεριφοράς στην απώλεια βάρους.

Ο Αναστάσιος Παπαλαζάρου  ασκεί το επάγγελμα του Διαιτολόγου από το 1991 και μιλά στην εκπομπή μας με αφορμή το νέο του βιβλίο “Top 10 δίαιτες στον κόσμο”. Μας μίλησε για τις διαφορές στις διατροφικές συνήθειες της Ελλάδας και του Καναδά, τη σημασία της υγιεινής διατροφής στη ζωή μας, και ειδικά της μεσογειακής διατροφής. Τόνισε πως δεν υπάρχουν καλά και κακά τρόφιμα, καλές και κακές δίαιτες. Η χρονική στιγμή εφαρμογής και η διάρκεια τις κάνουν καλές η κακές.

Επίσης, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Πρόσκληση σε γεύμα» ο μαθηματικός Ιωάννης Νταλιάνης, ο οποίος μαζί με τον αδερφό του Νεκτάριο, χημικό μηχανικό, δημιούργησαν μία αλυσίδα ζαχαροπλαστείων, η οποία από την αρχή μέχρι σήμερα, έχει έναν μοναδικό σκοπό: να προσφέρει Γλυκά με Ήθος. Με το «ήθος» εννοούμε γλυκά που δεν κρύβουν μυστικά, ούτε στα υλικά τους, ούτε στον τρόπο παρασκευής τους.

Στο πλαίσιο μιας υγιεινής διατροφής, που είναι πολύ σημαντική ακόμα και για την καταπολέμηση του κορονοϊού, αυτό που διαφοροποιεί αυτά τα ζαχαροπλαστεία είναι η ποιότητα της πρώτης ύλης, οι χειροποίητες πρακτικές παρασκευής, η προσωποποιημένη εξυπηρέτηση και οι γεύσεις που αφήνουν ανάμνηση. Γλυκά χωρίς ζάχαρη και ζωικά λιπαρά που προέκυψαν μετά από συνεργασία με το νοσοκομείο Παίδων και με τους Συλλόγους ατόμων με διαβήτη, ιδανικά για παιδιά και ενήλικες με σάκχαρο αλλά και ανθρώπους με δυσανεξία στην γλουτένη.

Επιμέλεια-Παρουσίαση: Ελένη Καραλή.

σχετικα ondemand