Πάρε τον Χρόνο σου Προκόπης Αγγελόπουλος
0:00
0:00 LIVE
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 211 +30 210 6066 815 - 6 thevoiceofgreece@ert.gr

Πάρε τον Χρόνο σου | 05-01-2022

Δύο νέες δυναμικές γυναίκες της Πολιτικής φιλοξενήθηκαν στην εκπομπή “Πάρε τον Χρόνο σου” της Πέμπτης, 5 Ιανουαρίου. Από την πλευρά της ΝΔ, καλεσμένη ήταν η βουλευτής Αχαϊας, Χριστίνα Αλεξοπούλου η οποία κλήθηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις για τα θέματα που θα επηρεάσουν την τελική έκβαση των εκλογών, όποτε κι αν αυτές γίνουν. Για το θέμα των σκανδάλων Πάτση και Χειμμάρα, η κα Αλεξοπούλου διαχώρισε τις υποθέσεις αυτές από το θέμα των υποκλοπών και ξεκαθάρισε ότι στην Ελλάδα του Σήμερα οι πολίτες δεν θέλουν να αισθάνονται ότι οι πολιτικοί κάνουν κάτι διαφορετικό από αυτό που ζητάνε από τους πολίτες να κάνουν, καθώς, όπως υπογράμμισε, η Πολιτική πρέπει να είναι Κοινωνική Προσφορά. Η κα Αλεξοπούλου υποστήριξε ότι ο πρωθυπουργός δεν έχει δείξει καμμία ανοχή σε φαινόμενα παρανομίας και παρατυπίας, σε αντίθεση με ό,τι έγινε στο παρελθόν στον ΣΥΡΙΖΑ με τις υποθέσεις του κου Κατρούγκαλου και της κας Γεροβασίλη. Μάλιστα, συμπλήρωσε ότι τα γεγονότα αυτά δεν θα επηρεάσουν το εκλογικό αποτέλεσμα αλλά αυτό που θα το επηρεάσει θα είναι η “μεγάλη εικόνα” δηλαδή της μεγάλης οικογένειας των στελεχών της Ν.Δ. που είναι στην πλειοψηφία τους εργατικοί άνθρωποι που δουλεύουν καθημερινά για το καλό του Έλληνα πολίτη.
Στο θέμα των τραπεζών και των δανειακών υποχρεώσεων των Ελλήνων, μετά και την αύξηση των επιτοκίων αναφέρθηκε, στη συνέχεια, η κα Έφη Χαλάτση, μέλος της Κεντρικής Επιτροής του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ και υποψήφια στον βόρειο τομέα της Αθήνας, με το κόμμα. Όπως τόνισε, η Πολιτεία έχει τη δυνατότητα να παρεμβαίνει σε ζητήματα που έχουν να κάνουν με την προστασία των πολιτών από αυθαίρετες συμπεριφορές να ρυθμίζουν την Αγορά (όχι να τη στραγγαλίζουν), βάζοντας κανόνες. Προέβλεψε, μάλιστα, ότι το ζήτημα με τα κόκκινα δάνεια θα οξυνθεί, εξαιτίας της αύξησης των επιτοκίων και της Ακρίβειας. Δεν θεωρεί ότι το τραπεζικό σύστημα είναι ανεξέλεγκτο, καθώς έχει ανακεφαλαιοποιηθεί αρκετές φορές από τους Έλληνες πολίτες. Μία παρέμβαση θα μπορούσε να είναι η φορολόγηση των υπερκερδών των τραπεζών. Η κα Χαλάτση έβαλε στο κάδρο την προστασία της πρώτης κατοικίας, ενώ επέκρινε και την τακτική των τραπεζών να μην αυξήσουν τα επιτόκια καταθέσεων. Για το θέμα της Ακρίβειας, μίλησε για την ανάγκη να υπάρξει πλαφόν στις τιμές της Ενέργειας και μείωσης των ειδικών φόρων και του ΦΠΑ σε καύσιμα και τρόφιμα, διευκρινίζοντας ότι οι παρεμβάσεις είναι απαραίτητο να γίνουν στα είδη πρώτης ανάγκης, όπως η έκανε η Ισπανία. Για το θέμα των μετεκλογικών συνεργασιών, η κα Χαλάτση ξεκαθάρισε ότι το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ θα δει τι δύναμη θα του έχει δώσει ο Ελληνικός λαός, θα πάρει την εντολή και με βάση το πρόγραμμα που θα έχουν καταθέσει και με βάση τις προτεραιότητες για τη χώρα, το επόμενο διάστημα, θα καλέσουν τα υπόλοιπα κόμματα να συζητήσουν. “Διατηρούμε την αυτόνομη πορεία και με βάση το πρόγραμμά μας, θα καλέσουμε τις υπόλοιπες δυνάμεις να δούμε αν συμφωνούν με αυτό που εμείς θεωρούμε ότι είναι η απάντηση στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Κοινωνία” συμπλήρωσε η κα Χαλάτση. Ακούστε τις δύο εκπροσώπους Νέας Δημοκρατίας και ΚΙΝΑΛ και, αμέσως μετά, τη συνέντευξη που έδωσε στον Προκόπη Αγγελόπουλο, η Ματίνα Παγώνη, πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, για τον Κορωνοϊό, τις ιώσεις της εποχής και το θέμα των φαρμάκων.

σχετικα ondemand