Πάρε τον Χρόνο σου Προκόπης Αγγελόπουλος
0:00
0:00 LIVE
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 211 +30 210 6066 815 - 6 thevoiceofgreece@ert.gr

Πάρε τον Χρόνο σου | 28-12-2022

Η εκπομπή της Τετάρτης, 28 Δεκεμβρίου, επανήλθε σε ρυθμούς Επικαιρότητας και Ειδησεογραφίας. Μετά την ανάγνωση των πρωτοσέλιδων των εφημερίδων, φιλοξένησε τηλεφωνικά τον Μάνο Οικονομίδη, δημοσιογράφο και αναλυτή από το ysterografa.gr, ο οποίος αναφέρθηκε στα γεγονότα που σημάδεψαν τη χρονιά που φεύγει, σε τοπικό αλλά και παγκόσμιο επίπεδο.
Αμέσως μετά, καλεσμένος στο στούντιο της εκπομπής, άρτι αφιχθείς από το Κίεβο, ήταν ο Τάσος Τσιάμης, ένας Έλληνας ομογενής ο οποίος, στις πρώτες εβδομάδες μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία υποκατέστησε, με μεγάλη επιτυχία, τους πολεμικούς ανταποκριτές, παρά το γεγονός ότι δεν είχε ασχοληθεί ποτέ με τη δημοσιογραφία. Μας μίλησε για τις πρώτες ώρες στο Κίεβο μετά την αιφνιδιαστική επίθεση του προέδρου Πούτιν, την καθημερινότητα που άλλαξε δραματικά, τους ανθρώπους που έφυγαν αλλά και αυτούς που, στη συνέχεια, επέστρεψαν, αλλά και τη μερική επιστροφή στην κανονικότητα που συνέβη, μετά τα τέλη του Μαρτίου. μας είπε πως είναι σήμερα τα πράγματα αλλά και στο τί ελπίζει ο Ουκρανικός λαός να συμβεί προς την κατεύθυνση της αποκλιμάκωσης και της λήξης του Πολέμου.
Τη δεύτερη ώρα της εκπομπής, “ταξιδέψαμε” Αυστραλία για να συνομιλήσουμε με τον Αργύρη Καλλό, τον νεαρό απόφοιτο του Λυκείου, και πλέον φοιτητή της Νομικής, που βραβεύτηκε σε διαγωνισμό για τις γνώσεις του στα Νέα Ελληνικά, παρά το γεγονός ότι είναι ομογενής δεύτερης γενιάς. Μιλήσαμε, επίσης, με τον ανταποκριτή της ΕΡΤ στην Αυστραλία, Αλέκο Μάρκελλο για τα “Ελληνικά” Χριστούγεννα της Μελβούρνης και η εκπομπή ολοκληρώθηκε με τις ειδήσεις από τον Διεθνή χώρο και τα Βαλκάνια με την Ιβάνα Τζόρτζεβιτς και τις αθλητικές ειδήσεις, με την Αντιγόνη Δρακάτου στο στούντιο.

σχετικα ondemand