Πάρε τον Χρόνο σου Προκόπης Αγγελόπουλος
0:00
0:00 LIVE
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 211 +30 210 6066 815 - 6 thevoiceofgreece@ert.gr

Πάρε τον Χρόνο σου | 2-12-2022

Η Niki Sperou, Ελληνίδα της Αυστραλίας που συνδυάζει την Τέχνη με τη Βιοτεχνοιλογία και εργάζεται στο Κέντρο Ανάπτυξης Θαλάσσιων Βιοπροϊόντων (CMBD) του Πανεπιστημίου Flinders ήταν η πρώτη καλεσμένη στην εκπομπή “Πάρε τον Χρόνο σου” της Παρασκευής, 2 Δεκεμβρίου. Η Niki Sperou έλαβε το βραβείο Αριστείας στη Συνεργασία Επιστήμης και Βιομηχανίας, ως μέλος της ομάδας του Κέντρου Ανάπτυξης Θαλάσσιων Βιοπροϊόντων (CMBD), με επικεφαλής τον καθηγητή Wei Zhang. Η ομάδα μετατρέπει βιώσιμα υλικά σε προϊόντα υψηλής αξίας, όπως φάρμακα, υγιεινά ροφήματα, βιοδιασπώμενα πλαστικά, βιο-μελάνια, και φιλικά προς το περιβάλλον λιπάσματα. Η Ελληνίδα καλλιτέχνης και επιστήμονας εξήγησε πως ακριβώς συνδυάζει τα φαινομενικά ασύνδετα μεταξύ τους αντικείμενα της δουλειάς της και υπογράμμισες τη μεγάλη σημασία που έχουν όλα αυτά στον τομέα της προστασίας του Περιβάλλοντος.
Λίγο μετά τις 11 το πρωί ώρα Ελλάδας, ο Προκόπης Αγγελόπουλος υποδέχτηκε, τηλεφωνικά, την αγαπημένη ηθοποιό, σκηνοθέτη, θεατρική συγγραφέα, σεναριογράφο και συγγραφέα παιδικών βιβλίων, Κάρμεν Ρουγγέρη. Η αγαπημένη καλλιτέχνης μίλησε για το Θέατρο, τις παραστάσεις που έχει υπογράψει με τεράστια επιτυχία, τη σχέση της με τα παιδιά, αλλά και τις δύο παραστάσεις που παίζονται, αυτόν τον καιρό, με μεγάλη επιτυχία: τη θεατρική μεταφορά της Οδύσσειας και το έργο “Παραμύθι Χωρίς Όνομα” από το ομώνυμο βιβλίο της Πηνελόπης Δέλτα. Η Κάρμεν Ρουγγέρη μίλησε για τις ιδιαιτερότητες που έχει η επαφή της με τα παιδιά ως κοινό, για τη δύναμη που ασκεί το Θέατρο στις ψυχές των παιδιών και τον τρόπο μες τον οποίο κερδίζει τη μάχη απέναντι στις εντυπωσιακές τηλεοπτικές και κινηματογραφικές παραγωγές που έχουν συνηθίσει να βλέπουν, καθώς, όπως εξηγεί, η ζωντανή παρουσία των ηθοποιών πάνω στη σκηνή δεν συγκρίνεται με τίποτε άλλο.

σχετικα ondemand