Ώρα Ελλάδας Νικόλας Αγγελίδης
0:00
0:00 LIVE
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 211 +30 210 6066 815 - 6 thevoiceofgreece@ert.gr

Η “πρέσβειρα” της Ελλάδας στην Τσεχία, ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΑΣ, 19/11/2022

Η Τασούλα Ζησάκη Healey είναι μια τεράστια φυσιογνωμία του ελληνισμού της Διασποράς

Παιδί πολιτικών προσφύγων γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Βουλγαρία. Οι συγκλονιστικές εμπειρίες της ζωής της έχουν καταγραφεί σε βιβλίο το οποίο έχει μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες.

Σήμερα η Τασούλα Ζησάκη Healey είναι η κινητήρια δύναμη της Ελληνικής Κοινότητας Πράγας. Η δουλειά, της ως καθηγήτρια Αγγλικών την έφερε εκεί σε Πανεπιστήμιο της Τσεχικής πρωτεύουσας, όπου δίνει καθημερινές μάχες για να κρατηθούν ζωντανές οι ελληνικές ρίζες που διψούν πάντα για παιδεία και πολιτισμό.

Ακούστε μέσα από την εκπομπή Ώρα Ελλάδας με τον Νικόλα Αγγελίδη, ορισμένα σημαντικά στοιχεία των Ελλήνων της Πράγας. Πως είναι τα πράγματα σήμερα και τι άλλαξε από την εποχή της Τσεχοσλοβακίας; Πόσοι Έλληνες έχουν μεταναστεύσει στην Πράγα και σε άλλες τσεχικές πόλεις τα τελευταία χρόνια; Πως αντιμετωπίστηκε το πρόβλημα της πανδημίας; Τι κάνουν οι Έλληνες της Τσεχίας για να επιβιώσουν και πόσο στενοί παραμένουν οι δεσμοί με την Ελλάδα; Η εκπομπή μεταδόθηκε στις 19 Νοεμβρίου 2020.

Ώρα Ελλάδας κάθε Δευτέρα και Τρίτη με τον Νικόλα Αγγελίδη στη «Φωνή της Ελλάδας» στις 9 το πρωί…

σχετικα ondemand