Οι Έλληνες του Κόσμου
0:00
0:00 LIVE
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 211 +30 210 6066 815 - 6 thevoiceofgreece@ert.gr

Οι Έλληνες του κόσμου, Η Ελλάδα στη Δανία | 24.07.22

«Οι Έλληνες του Kόσμου» Είναι ο τίτλος της νέας εκπομπής που εντάσσεται στο πρόγραμμα της Φωνής της Ελλάδας

Πρόκειται για εκπομπές όπου οι Έλληνες του εξωτερικού θα επιμελούνται οι ίδιοι στη χώρα που διαμένουν και θα μας γνωρίζουν τους συμπατριώτες μας και τις εκεί δραστηριότητές τους.

Η αρχή γίνεται με τους Έλληνες της Δανίας.

«Η Ελλάδα στη Δανία» είναι η πρώτη εκπομπή του παγκόσμιου ραδιοφώνου της ΕΡΤ «Η Φωνή της Ελλάδας».

Η αρχαιολόγος και πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Δανίας Ελίνα Σταματάτου μας συστήνει τους ‘Έλληνες που ζουν και εργάζονται στη Δανία.

Την Κυριακή 24 Ιουλίου (10.00-11.00 ώρα Ελλάδας) φιλοξενεί τον διεθνή δημιουργό και συνθέτη Χρήστο Φαρμάκη. Ο Χρήστος Φαρμάκης ζει και δραστηριοποιείται στην Κοπεγχάγη. Έχει συνθέσει μουσική για συμφωνική ορχήστρα και για ποικίλα μουσικά και φωνητικά σύνολα. Έργα του έχουν παρουσιαστεί σε πολυάριθμα φεστιβάλ, σε συναυλίες και στο ραδιόφωνο, στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες, στην Κίνα,

στις ΗΠΑ, στη Νότια Αμερική καθώς και στη Βασιλική Ακαδημία Μουσικής στην Κοπεγχάγη.

Η «Φωνή της Ελλάδας» παραμένει ακόμη και σήμερα ο συνδετικός κρίκος του Απόδημου Ελληνισμού με τη μητέρα – πατρίδα και στο πλαίσιο αυτής της φιλοσοφίας εντάσσει στο πρόγραμμά της την εκπομπή «Οι Έλληνες του κόσμου» η οποία θα μεταδίδεται κάθε πρώτη Κυριακή του μήνα.

σχετικα ondemand