Οι Έλληνες του Κόσμου
0:00
0:00 LIVE
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 211 +30 210 6066 815 - 6 thevoiceofgreece@ert.gr

Οι Έλληνες του κόσμου, Η Ελλάδα στη Δανία | 07.05.23

Την Κυριακή 7 Μαΐου, στην εκπομπή «Οι Έλληνες του Κόσμου», η  αρχαιολόγος και Πρόεδρος της Κοινότητας της Δανίας Ελίνα Σταματάτου, φιλοξένησε τον καθηγητή –ερευνητή Δημήτρη Παπαδόπουλο.

Ο Δημήτρης Παπαδόπουλος γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη. Το 2011, απέκτησε το Δίπλωμα του Ηλεκτρολόγου Μηχανικού και Μηχανικού Ηλεκτρονικών Υπολογιστών από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης στην Ξάνθη. Στη συνέχεια, μετακόμισε στο Εδιμβούργο για τις διδακτορικές του σπουδές, όπου και απέκτησε το Διδακτορικό του Δίπλωμα (PhD) από το τμήμα Πληροφορικής του Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου. 

Το 2018, μετέβη στην Βοστώνη της Αμερική όπου δούλεψε ως μεταδιδακτορικός ερευνητής για 3 χρόνια στο εργαστήριο Πληροφορικής και Τεχνητής Νοημοσύνης του MIT. 
Το 2021, εγκαταστάθηκε στην Κοπεγχάγη και σήμερα είναι Αναπληρωτής Καθηγητής στο Πολυτεχνείο της Δανίας (DTU) στο Τμήμα Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Επιστήμης Υπολογιστών. 
Ο Δημήτρης Παπαδόπουλος ασχολείται ερευνητικά με τον τομέα της υπολογιστικής όρασης (computer vision) και την εκμάθηση μοντέλων οπτικής αναγνώρισης. 
Το 2022, βραβεύτηκε από το Ίδρυμα Ανεξάρτητων Ερευνών της Δανίας (DFF) με το βραβείο Sapere Aude για την ερευνητική του δραστηριότητα.

‘Ερευνα- παρουσίαση : Ελίνα Σταματάτου  
Επιμέλεια: Γιάννα Τριανταφύλλη

σχετικα ondemand