Οι Έλληνες του Κόσμου
0:00
0:00 LIVE
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 211 +30 210 6066 815 - 6 thevoiceofgreece@ert.gr

Οι Έλληνες του κόσμου, Η Ελλάδα στο Λουξεμβούργο | 12.03.23

Την Κυριακή, 12 Μαρτίου, καλεσμένός στην εκπομπή “Έλληνες του Κόσμου” είναι ο Νικόλας Παναγιωτόπουλος, δικηγόρος, επικεφαλής του Νομικού Τμήματος και  εκτελών χρέη Γενικού Γραμματέα του Ευρωπαϊκού Ταμείου Επενδύσεων.

O κ. Νικόλας Παναγιωτόπουλος γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Γερμανία, από Έλληνες γονείς, όπου και φοίτησε στο σχολείο και στο Πανεπιστήμιο. Ακολούθησε μεταπτυχιακές σπουδές στη Γαλλία (Πανεπιστήμιο Σορβόννης) και στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής (Πανεπιστήμιο Κολούμπια), πριν επιστρέψει στην Ευρώπη για να εργαστεί σε διεθνή δικηγορική εταιρία. Στη συνέχεια και από το 2007, αποτέλεσε εξέχον μέλος του Ευρωπαϊκού Ταμείου Επενδύσεων. Συζητάει με τον Εύθυμιο Σιπετζή για την προσωπική του διαδρομή και μοιράζεται μαζί μας τις πολύτιμες σκέψεις του για το έργο, τη λειτουργία και τους στόχους του Ευρωπαϊκού Ταμείου Επενδύσεων, καθώς και για τον ρόλο των ευρωπαϊκών φορέων στο Λουξεμβούργο, μεταξύ άλλων.

(Σημείωση: Η εκπομπή ηχογραφήθηκε πριν από το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη)”.

‘Ερευνα- παρουσίαση : Ευθύμιος Σιπεντζής Γλωσσολόγος, Απόφοιτος του Πανεπιστημίου του Cambridge – Καθηγητής Ανθρωπιστικών Επιστημών στο Λουξεμβούργο.

σχετικα ondemand