Οι Έλληνες του Κόσμου
0:00
0:00 LIVE
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 211 +30 210 6066 815 - 6 thevoiceofgreece@ert.gr

Οι Έλληνες του κόσμου, Η Ελλάδα στο Λουξεμβούργο | 12.02.23

Την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου, στο πλαίσιο της σειράς εκπομπών «Οι Έλληνες του κόσμου – Η Ελλάδα στο Λουξεμβούργο», που παρουσιάζει ο Ευθύμιος Σιπετζής, Γλωσσολόγος, Απόφοιτος του Πανεπιστημίου του Cambridge και Καθηγητής Ανθρωπιστικών Επιστημών στο Λουξεμβούργο, ήταν καλεσμένος ο Πρέσβης της Ελλάδας στο Λουξεμβούργο, κ. Άγγελος Υψηλάντης.
Με αφορμή την εκδήλωση στην Πρεσβεία της Ελλάδος στο Λουξεμβούργο στις 25/01/2023 για την απονομή του παρασήμου του Μεγαλόσταυρου του Τάγματος της Τιμής στον Πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου κ. Xavier Bettel, συζητήσαμε με τον Πρέσβη της Ελλάδας στο Λουξεμβούργο σχετικά με την εκδήλωση αυτή, τη σχέση του κ. Bettel με την Ελλάδα καθώς και για τις διακρατικές σχέσεις Ελλάδας και Λουξεμβούργου διαχρονικά. Ο κ. Πρέσβης μοιράστηκε μαζί μας περιστατικά από το παρελθόν ενώ αναφέρθηκε και σε μελλοντικές πρωτοβουλίες, στην ανθρωπογεωγραφία των Ελλήνων στο Λουξεμβούργο καθώς και στη σχέση που αναπτύσσεται σε πολλαπλά επίπεδα ανάμεσα στους Έλληνες του Λουξεμβούργου, την Πρεσβεία και την Ελλάδα. Τέλος, ο κ. Υψηλάντης ανάτρεξε στην προσωπική του διαδρομή, μας μιλά για την εμπειρία του στη Μέση Ανατολή και κατέθεσε τις πολύτιμες σκέψεις του για τα χαρακτηριστικά ενός διπλωμάτη και για τη σχέση της διπλωματίας με την ακαδημαϊκή προσέγγιση των διεθνών σχέσεων.

σχετικα ondemand