Κουβέντες Μακρινές Νατάσα Βησσαρίωνος
0:00
0:00 LIVE
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 211 +30 210 6066 815 - 6 thevoiceofgreece@ert.gr

Σπύρος Παππάς: Ένας σύγχρονος αργοναύτης βραβεύει τους διακεκριμένους Έλληνες του κόσμου

Στη “Φωνή της Ελλάδας” και συγκεκριμένα στην εκπομπή “Κουβέντες μακρινές” φιλοξενήθηκε τη Δευτέρα 10 Οκτωβρίου, ο δικηγόρος, πρώην Γενικός Διευθυντής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και πρόεδρος του Δικτύου Ελλήνων Βρυξελλών «Αργώ» κ. Σπύρος Παππάς.

Ο κ. Παππάς μίλησε στη Νατάσα Βησσαρίωνος για τους στόχους του Δικτύου που “μετρά 700 περίπου ενεργά μέλη” καθώς και για τον θεσμό των βραβείων “Αργώ” που δίνονται για 4η χρονιά σε Έλληνες του εξωτερικού που διαπρέπουν στον τομέα τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τις προηγούμενες χρονιές έχουν τιμηθεί με βραβείο “Αργώ” σημαντικές προσωπικότητες του Οικουμενικού Ελληνισμού όπως ο Άλμπερτ Μπουρλά (που τότε δεν είχε γίνει ακόμη ευρέως γνωστός, όπως επεσήμανε ο κ. Παππάς), ο Γιώργος Λάνθιμος, η αστροφυσικός Αθηνά Κουστένη, ο συγγραφέας Τζέφρι Ευγενίδη, η καθηγήτρια γενετικής Ελευθερία Ζεγγίνη κ.α.

Ο κ. Παππάς τόνισε ότι “οι Έλληνες διαπρέπουν στο εξωτερικό” και ότι “η Ελλάδα είναι ο Ελληνισμός που ανθεί“. Ανέφερε ακόμη ότι υπάρχουν οκτώ κατηγορίες βραβείων: Τέχνες και Πολιτισμός – Επιχειρηματικότητα – Αθλητισμός – Επιστήμες – Καινοτομία – Προσφορά στα Κοινά – Ανθρωπιστική Προσφορά και Γαστρονομία.

Η τελετή απονομής των βραβείων “Αργώ 2022” θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου στο Μουσείο Μπενάκη όπου αναμένεται η πρόεδρος της Δημοκρατίας κα. Κατερίνα Σακελλαροπούλου να απονείμει τα βραβεία. Ο θεσμός άλλωστε πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Προεδρίας της Δημοκρατίας της Ελλάδας.

σχετικα podcasts